NRK Meny
Normal

Aalesund sikret poeng i dramatiske sluttminutter: – Tilløp til slagsmål

De så ut til å gå mot Rosenborg-seier på Color Line stadion da Steffen Iversen stanget inn 2-1 seks minutter før full tid. Etter noen dramatiske sluttminutter sikret likevel hjemmelaget poengdeling på overtid.

Video 2c3de300-b9fe-43af-8cc3-6db875b07243.jpg

SE VIDEO: Kjetil Rekdal blant annet om hvorfor han jagde spillerne i garderoben etter kampen.

Ålesund-Rosenborg

Rosenborgs Steffen Iversen fikk muligheten til å avgjøre fra straffemerket mot Aalesund. Isteden var det de oransje som fikk siste stikk.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

– Totalt sett var vi heldige som fikk med oss poeng. Vi var to-tre divisjoner under Rosenborg i begynnelsen av kampen og kunnet ligget under 0-3. I annen omgang hevet vi oss kraftig, sier AaFK-trener Kjetil Rekdal til NRK.

Rade Prica sendte nemlig Rosenborg foran med et lekkert hælspark tidlig i første omgang, og bortelaget hadde flere gode sjanser før AaFK-innbytter Lars Fuhre sørget for at lagene gikk til pause med 1-1.

Fantastiske sluttminutter

Andre omgang forløp seg lenge som en tett og jevn affære, men de siste minuttene eksploderte kampen:

  • Etter 84 minutter, på stillingen 1-1, trodde mange at kaptein Iversen avgjorde kampen. På et hjørnespark fra Ole Kristian Selnæs stanget han ballen via en AaFK-spiller og i nettet.
  • To minutter senere fikk Rosenborg straffe, og samme Iversen stilte seg opp for å punktere kampen. Isteden blåste han ballen til side for mål.
  • Et halvt minutt på overtid fikk hjemmelaget corner. I feltet var Jonatan Tollås Nation sterkest, og fikk satt ballen i nettet, til – mildt sagt – stor glede for trener Kjetil Rekdal på linja.
  • Etter baklengsmålet gikk Rosenborg rett i angrep, og fikk frispark i god posisjon. Dockal smalt til, og en utmanøvrert Sten Grytebust i AaFK-målet kunne se ballen smelle i tverrliggeren over seg.

Dermed endte kampen 2-2.

Les videre under bildet!

AaFK

Aalesund sikret uavgjort på overtid hjemme mot Rosenbord. Her jubler Lars Fuhre etter 1-1-målet i første omgang.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ampert etter kampslutt

Etter kampen rådet en amper stemning på banen, og Kjetil Rekdal, som var svært aktiv på sidelinja gjennom hele kampen, gikk rundt og manet spillerne sine til å gå i garderoben.

– Det var for at det ikke skulle bli gule kort og enda mer trøbbel, sier Rekdal til NRK.

Bråket fortsatte imidlertid likevel.

– Det var tilløp til slagsmål inne i gangen her etter kampen, sier Kjetil Rekdal ifølge VG.

I første omgang var også trenerne involvert i tumulter, om enn bare verbalt. Kjetil Rekdal gestikulerte kraftig mot assistentdommeren, hvorpå Jan Jönsson spurte hva han drev med.

– Det var ikke til deg, det var til han der borte, skal Rekdal ha svart.

– Pisspreik fra Rekdal

Etter kampen var Jönsson fortsatt oppgitt over kollegaen, og på spørsmål om han synes det kokte litt vel over for Rekdal, svarte han:

– Det kan vel alle konstatere. Det er beklagelig for alle i Aalesund.

Også Markus Henriksen var oppgitt over Rekdal, som mente at Rosenborg fikk bruke altfor lang tid på et spillerbytte.

– Det er jo bare tull. De la jo på til 1-1 mens vi var ti mann på banen og ikke fikk sette innpå en ny spiller. Rekdal sier jo mange idiotiske ting. Og dette er bare pisspreik fra ham, sier Henriksen til VG Nett.

Les videre under bildet!

Rade Prica og Steffen Iversen

Steffen Iversen og Rade Prica jubler etter kampens første mål.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Kaptein Iversen i hovedrollen

Rosenborg fikk en vanskelig start på kampen i Ålesund, da både kaptein Mikael Dorsin og visekaptein Jim Larsen tidlig måtte forlate banen med skader.

– Jeg er skuffet over at vi ikke klarte å beholde ledelsen og ikke tok tre nye poeng. Vi ble litt preget av rokkeringene vi måtte gjøre da Mikael Dorsin og Jim Larsen ble skadd. Dette var en blandet prestasjon fra oss. Men vi skapte nok til å vinne, sier RBK-trener Jan Jönsson til NTB.

Tredjemann i kapteinskøen, hjemvendte Steffen Iversen, viste seg imidlertid ikke som noen dårlig leder. 35-åringen la nemlig ned en formidabel innsats i sin spissrolle, og var flere ganger nede i egen sekstenmeter for å rydde opp.

Også på slutten fikk lysluggen hovedrollen, da han først sendte Rosenborg foran, før han rett etterpå brente straffesparket som kunne punktert kampen.

– Jeg skylder gutta to poeng, men i utgangspunktet skal vi være fornøyd med ett poeng på bortebane, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

Fotballnyheter