NRK Meny
Normal

Mourinho hevder FIFA jukset med kåring av årets trener

Real Madrid-trener José Mourinho hevder FIFA jukset og ga flere stemmer til Spanias landslagstrener Vicente del Bosque da han ble kåret til årets trener.

FBL-EUR-C1-MAN UTD-REAL MADRID-PRESSER

José Mourinho hevder stemmene fra venner av ham ble endret av FIFA til å gå til Vicente del Bosque.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

– Jeg anklager FIFA for uregelmessigheter rundt avstemmingen av årets trener i verden, uttaler José Mourinho i et intervju med den portugisiske TV-kanalen RTP.

I begynnelsen av januar ble Spanias landslagstrener Vicente del Bosque kåret til «årets trener i verden» under den årlige Ballon d’Or-tilstelningen til det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

– Ga stemmer til Bosque

Mourinho var én av de tre nominerte, og hevder oppsiktsvekkende nok at han har bevis for at FIFA jukset med stemmene - og at han ikke fikk alle stemmene han egentlig skulle hatt.

– Venner av meg ringte for å si at de hadde stemt på meg, men deretter sett at deres stemmer gikk til Vicente Del Bosque, hevder Mourinho, som også tror det var «nære venner» av Bosque i FIFA som hjalp ham til å vinne.

Mourinho valgte å holde seg hjemme fra utdelingen, noe som har fått flere medier til å spekulere i om han visste på forhånd at han ikke ville vinne.

– FIFA visste om uregelmessighetene, men de brydde seg ikke, sier han.

Avfeier anklagene

I en kort kommentar avfeier forbundet beskyldningene fra stjernetreneren.

– Den publiserte listen over stemmer til valget av årets trener i verden er riktig, skriver FIFA i en pressemelding.

Vinneren ble stemt frem blant annet av de ulike landslagenes trenere og kapteiner, og stemmene er offentliggjort på FIFAs hjemmesider.

Egil Drillo Olsen og Brede Hangeland stemte begge på Mourinho. Den tredje og siste nominerte var tidligere Barcelona-trener Pep Guardiola.

Fotballnyheter