Molde imponerte på Ullevaal

Molde kjempet seg til tre fortjente poeng mot Lyn etter mål av Rune Ertsås.

Moldes målscorer Rune Ertsås klemmer Kristoffer Paulsen Vatshaug

Moldes målscorer Rune Ertsås klemmer Kristoffer Paulsen Vatshaug etter kampen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Molde slo Lyn 1-0 i seriestarten.

Mens gjestene periodevis i 2. omgang viste bra fotball, var det lite som gledet for Lyn. Laget slet tungt i serieåpningen foran hjemmefansen.

Video: -Vi er for dårlige

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_3_15_22_40_28_776.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Molde, som hadde problemer med angrepsspillet i de siste treningskampene, brukte litt over en omgang på å få til et skikkelig angrep på Ullevaal.

Pape Pate Diouf fosset ned på venstrekanten og la inn til Rune Ertsås, som stupheadet ballen i mål bak Johan Dahlin bare to minutter etter pause.

Målet skapte mer fart i en kamp som hadde svært lite før pause. Molde hadde et par halvsjanser ved Daniel Berg Hestad og Pape Pate Diouf. Ellers var det tynt.

En skuffet Lyn-kaptein Tommy Berntsen etter kampen.

En skuffet Lyn-kaptein Tommy Berntsen etter kampen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

- Jeg er fornøyd med seieren. Det var en vanskelig bane å spille på, men vi kan ikke skylde på den tidlige seriestarten ettersom det er likt for alle, sa Molde-trener Kjell Jonevret til NRK etter kampen.

For Lyn var det ingen god serieåpning. Laget viste lite fremover på banen. Midtstopperne Tommy Berntsen og Indridi Sigurdsson stoppet det meste, men lot Ertsås stikke gjennom på 0-1.

Diego Guastavino var heller ingen hit på en sur marskveld.

Vant også i fjor

Molde trives mot Lyn på Ullevaal. I fjor vant moldenserne to ganger på landskamparenaen.

Laget vant fortjent etter å ha hatt de største sjansene. Sju minutter før full tid burde innbytter Jose Mota ha punktert kampen da han fra kloss hold skjøt over det åpne målet.

Målscorer Ertsås var god for Molde. Det var også stopperne Vegard Forren og Christian Steen. Fra venstrekanten på midtbanen dirigerte Daniel Berg Hestad sitt lag godt, mens Magne Hoseth satt hjemme i Molde med mageonde.

Tomt på tribunen

Lyn slapp iallfall å spille med reklamefritt bryst. Hovedsponsor ble halt i land i slutten av uken.

De flotte nye draktene ble imidlertid ikke sett av mange. Det var 3495 tilskuere på UIlevaal søndag kveld.

- Vi er skuffet over det lave tilskuertallet. Vi hadde håpet på langt flere tilskuere, men håper at den svake prestasjonen ikke skremmer bort publikum fra kampen, sa Lyn-direktør Erik Langerud til NRK etter kampen.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters
 • Jarstein innlagt etter koronasykdom

  Norges landslagskeeper ble så dårlig etter å ha blitt smittet av korona at han ble innlagt på sykehus. Det skriver den tyske storavisen Bild.

  – Rune ble veldig hardt rammet. Jeg har snakket med han hver dag siden han ble syk. Han er nå betydelig bedre, og skal komme seg ut av sykehuset i løpet av en dag eller to. Han ble innlagt for en ukes tid siden, bekrefter Norges landslagslege Ola Sand til VG.

  Landslagslegen sier til NRK at Jarstein ikke var koronasmitta da han ble tatt av til pause mot Tyrkia. Han har det etter forholdene bra nå, og blir utskrevet enten i dag eller i morgen. Men målvakten mister resten av sesongen.

  – Fjorten dager på ryggen med et slikt sykdomsløp er ikke lett å komme tilbake fra. Han begynner nok ikke opptrening før på andre siden av sommeren, forteller Sand til NRK.

  Fem personer i Hertha Berlin har den siste tiden testet positivt for korona. De har bedt om å få utsatt de tre neste seriekampene. Helgas kamp mot Mainz er allerede bekreftet utsatt.

  VM kvalifisering fotball Norge - Tyrkia 0-3
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sander Berge tilbake i trening

  Sander Berge var fredag tilbake på Sheffield United-trening for første gang på nesten fire måneder.

  Sheffield United la fredag ut bilder av Berge på Twitter der han var på treningsfeltet sammen med lagkameratene.

  Nordmannen måtte ut med en hamstringskade i kampen mot Manchester United 17. desember, og har ikke spilt siden. Noen dager senere ble han operert.

  Berge var deltok også på landslagssamlinga i mars, uten å spille.

  Han er ikke aktuell til kampen mot Wolverhampton i helgen.

  Fotball, VM-kvalifisering: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Geir Olsen / NTB