NRK Meny
Normal

Mislikte fylle-kultur

Petter Furuseth Olsen snakker ut om hvorfor han forlot Stabæk. En ukultur han mislikte og brutt på fortrolighet, er noe av bakgrunnen, ifølge ham selv.

Petter Furuseth Olsen
Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Han sammenligner La Manga- opphold med russefeiring.

Furuseth Olsen ville ikke være med på en fyllefest på La Manga i februar. Da startet bråket som førte til at han nå har valgt å forlate Stabæk.

 

- Russefeiring på La Manga

Bråket med Daniel Nannskog var bare dråpen som fikk begeret til å renne over, forteller han i et intervju med Tønsbergs Blad. Han sier også at han føler seg dolket i ryggen av Stabæk.

- Visse klubber har dåpsritualer for nye spillere som innebærer drikkeleker og mye alkohol. Det er noe jeg ser på som nedverdigende steinaldertendenser, og det strider mot mine verdier. Visse personer i klubben hadde tydeligvis problemer med å akseptere at jeg hadde mot til å si nei, sier Furuseth Olsen til Tønsbergs Blad. Han karakteriserer opplegget på La Manga som russefeiring.

Brøt fortrolighet

Furuseth Olsen sier til Tønsbergs Blad at han ble innkalt til et møte med lagkaptein Mike Kjølø og Inge Andre Olsen fra spillerutvalget. Initiativet kom fra trener Jan Jonsson.

- Jeg oppfattet dette som en fortrolig medarbeidersamtale og tok, blant annet, opp hvordan jeg oppfattet Daniel Nannskogs posisjon i gruppen. Men jeg tok tydeligvis feil med tanke på fortroligheten, sier Furuseth Olsen.

Han fikk en tekstmelding fra Nannskog bare få timer etter samtalen med klubbkollegene, men sjekket ikke telefonen før morgen etter, den samme morgenen Nannskog tok ham inn på enerom og truet ham.

Det var svært ubehagelig, men det kom ikke til noe basketak, for det må være to for å slåss, sier Olsen.

Nannskog trykket fingeren inn i tinningen hans og presset hodet bakover. Der og da bestemte Furuseth Olsen seg for at nok var nok i Stabæk.

- Vil ikke ha ordkrig

- Det vi som klubb nå ønsker å gjøre nå er å komme med et lite skriv som skal være vårt siste ord i den saken her. Den har fått for mye oppmerksomhet som den har, men vi har heldigvis klart å legge fokus andre steder, nemlig på fotballbanen der fokuset bør være. Så når vi får lagt ut den saken på våre hjemmesider så kommenterer vi ikke den saken noe mer, og vi ønsker heller ikke å gå inn i detaljer i det som Petter har uttalt i Tønsbergs Blad, sier sportsdirektør Lars Bohinen til NRK Sporten.

- Vi har ingen ting å tjene på at vi som klubb eller spillerne våre, og heller ikke Petter å gå inn i noen ordkrig. Det mener jeg at Petter har tapt på allerede. De fleste som holder på med fotball vet hvordan ting fungerer i en fotballklubb. Dermed burde det meste være sagt. Vi ønsker bare å legge denne saken død for vårt vedkommende. Hvis Petter vil fortsette sin lille vendetta mot Stabæk så må han gjerne gjøre det, men vi må konsentrere oss andre ting, sier Bohinen videre.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.