Her blir Miroslav Klose tidenes målkonge i VM

Tyskland-spissen Miroslav Klose er historisk: Scoring mot Brasil gjorde superspissen til tidenes målkonge i VM.

Klose øker ledelsen

SE VIDEO: Her kan du se Miroslav Kloses historiske scoring.

Klose

Miroslav Klose feirer sitt 16. mål i VM.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Den rutinerte måltyven scoret i kveldens semifinale sitt 16. VM-mål i karrieren. Ingen andre har scoret like mange ganger i et verdensmesterskap.

I det 22. minutt kom scoringen «alle» ventet på: Klose fikk en retur i beina og satte ballen til side for Julio Cesar. Han sendte med det Tyskland opp i en 2-0-ledelse.

Overkjører Brasil

Ringreven droppet den berømte saltoen og feiret scoringen ved å skli på knærne bortover gresset. Deretter kom lagkompisene bort og feiret sammen med spissen.

Tyskland overkjørte vertsnasjonen Brasil i det som kalles en av tidenes fotballkamper. Klose og Co. vant utrolige 7–1 – et resultat som naturligvis satte rekorden litt i skyggen.

NRK.no har tidligere sett nærmere på Kloses VM-scoringer. Alle målene er scoret innenfor 16-meteren, og den lengste scoringsavstanden er på 8–9 meter, da Klose satte inn 4-0-målet mot Argentina i semifinalen i 2006.

Kveldens scoring var selvfølgelig innenfor 16-meteren – på drøye syv meter.

Tangerte Ronaldo tidligere i VM

Før Brasil-kampen lå han likt med like mange scoringer som det «brasilianske fenomenet» Ronaldo, som deltok i sitt siste VM i 2006.

Klose scoret sitt 15. mål i 2-2-kampen mot Ghana. Da trengte han bare ett minutt og én touch da han ble byttet inn i sin første kamp i dette mesterskapet.

Ronaldo er tidenes toppskårer i VM, men Miroslav Klose er rett bak med 14. Se alle VM-målene deres her.

SE VIDEO: Her kan du se alle scoringene til Ronaldo og Klose. Tyskerens to siste mål er ikke med i klippet.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Stam fikk sparken i MLS-klubb

  Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB.

  Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok.

  Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.

  Soccer Feyenoord Stam
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Karantene-krøll for flere spillere

  Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager.

  Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

  Covid-bråk Brasil-Argentina
  Foto: Andre Penner / AP
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo