Her blir Miroslav Klose tidenes målkonge i VM

Tyskland-spissen Miroslav Klose er historisk: Scoring mot Brasil gjorde superspissen til tidenes målkonge i VM.

Klose øker ledelsen

SE VIDEO: Her kan du se Miroslav Kloses historiske scoring.

Klose

Miroslav Klose feirer sitt 16. mål i VM.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Den rutinerte måltyven scoret i kveldens semifinale sitt 16. VM-mål i karrieren. Ingen andre har scoret like mange ganger i et verdensmesterskap.

I det 22. minutt kom scoringen «alle» ventet på: Klose fikk en retur i beina og satte ballen til side for Julio Cesar. Han sendte med det Tyskland opp i en 2-0-ledelse.

Overkjører Brasil

Ringreven droppet den berømte saltoen og feiret scoringen ved å skli på knærne bortover gresset. Deretter kom lagkompisene bort og feiret sammen med spissen.

Tyskland overkjørte vertsnasjonen Brasil i det som kalles en av tidenes fotballkamper. Klose og Co. vant utrolige 7–1 – et resultat som naturligvis satte rekorden litt i skyggen.

NRK.no har tidligere sett nærmere på Kloses VM-scoringer. Alle målene er scoret innenfor 16-meteren, og den lengste scoringsavstanden er på 8–9 meter, da Klose satte inn 4-0-målet mot Argentina i semifinalen i 2006.

Kveldens scoring var selvfølgelig innenfor 16-meteren – på drøye syv meter.

Tangerte Ronaldo tidligere i VM

Før Brasil-kampen lå han likt med like mange scoringer som det «brasilianske fenomenet» Ronaldo, som deltok i sitt siste VM i 2006.

Klose scoret sitt 15. mål i 2-2-kampen mot Ghana. Da trengte han bare ett minutt og én touch da han ble byttet inn i sin første kamp i dette mesterskapet.

Ronaldo er tidenes toppskårer i VM, men Miroslav Klose er rett bak med 14. Se alle VM-målene deres her.

SE VIDEO: Her kan du se alle scoringene til Ronaldo og Klose. Tyskerens to siste mål er ikke med i klippet.

Fotballnyheter