Messi tangerte Rauls scoringsrekord

En hel fotballverden har ventet på det, og onsdag kveld skjedde det: Lionel Messi (27) tangerte Rauls scoringsrekord med 71 mål i mesterligaen.

Messi

Lionel Messi feirer 1-0-scoringen mot Ajax. Han scoret også 2-0 - og det er hans 71. mesterligamål.

Raul

Real Madrid-legenden Raul står også med 71 mesterligamål - det samme som Lionel Messi har nå. Her feirer Raul scoring i en mesterligakamp mot Lokomotiv Moskva i 2002.

Messi scoret begge målene da Barcelona slo Ajax 2-0 i mesterligaen onsdag.

Dermed tangerte den argentinske ballkunstneren scoringsrekorden til Real Madrid-legenden Raul. De to har begge nå 71 nettkjenninger i den prestisjefyllte turneringen.

– Jeg er glad på Lionel Messis vegne. Han utgjør forskjellen for laget, og på grunn av det er han nummer én, den beste, roste lagkameraten Xavi Hernández.

Messis to scoringer i Amsterdam gjør også at han passerer Ronaldo som står med 70 mesterligamål totalt.

Rekord-konkurransen mellom de to verdensstjernene kommer trolig til å fortsette i lang tid.

Neste mulighet Messi får til overta rekorden er når Barcelona spiller borte mot APOEL Nikosia 25. november. Dagen etter spiller Ronaldos Real Madrid borte mot Basel.

(Les videre under bildet.)

Laster Twitter-innhold

Messi-heading

Messis første scoring kom på en heading etter 35 minutters spill i Amsterdam. 27-åringen tok først et frispark som Jasper Cillessen reddet mesterlig, men Ajax-keeperen var ikke like stødig i det påfølgende feltarbeidet, og Marc Bartra kunne slå inn til Messi, som stanget ballen i mål.

Ajax kom til flere store sjanser før pause og hadde fortjent en scoring, men det nærmeste de kom var en heading i stanga fra innbytter Arkadiusz Milik halvveis i andre omgang.

Det ble tungt for hjemmelaget da midtstopper Joël Veltman ble utvist etter to gule kort 20 minutter før slutt.

– Da var kampen over, sa Ajax-manager Frank de Boer til Viasat etter kampen.

– Glimrende holdning

Fem minutter etter utvisningen punkterte så Messi kampen med sin 71. mesterligascoring.

Argentineren snappet ballen og spilte vegg med Pedro Rodríguez før han kontrollert skle inn 2-0-målet fra kort hold.

– Jeg er generelt glad på lagets vegne. Det var deler av spillet vi kan forbedre, men vi viste glimrende holdning, sier Barcelona-trener Luis Enrique, som har vært under press etter to strake serietap.

Barcelona videre

Barcelona er med onsdagens seier klare for cupspillet i mesterligaen.

Med seg dit får de Paris Saint-Germain, som topper gruppe F etter sin oppskriftsmessige 1-0-seier hjemme mot John Arne Riises APOEL Nikosia onsdag.

John Arne Riise er skadd og spilte ikke onsdag. Det gjorde heller ikke vertenes stjernespiss Zlatan Ibrahimovic.