Messi etter 41 mål på 44 kamper: – En veldig vanskelig tid

Lionel Messi er ikke som andre fotballspillere. Nå tar 27-åringen bladet fra munnen og prater ut om fjorårets tøffe sesong da han scoret 41 mål på 44 kamper.

Lionel Messi

TUNGT: Lionel Messi bøttet inn med mål i 2013-14-sesongen, men var langt fra fornøyd.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Lionel Messi

SNAKKER UT: Messi snakker ut i et åpenhjertig intervju publisert på Barcelonas nettsider.

Foto: Patrick Smith / Afp

– Det er et år jeg prøver å glemme fortest mulig, sier en åpenhjertig Lionel Messi til Barcelonas nettsider.

Han blir av mange regnet som verdens beste fotballspiller. Messi har i en årrekke bøttet inn mål, servert lagkompisene på sølvfat og sikret Barcelona flere gjeve titler.

Men det er ikke bare bare å være Lionel Andrés Messi.

I forkant av kveldens mesterligakamp mot PSG har 27-åringen snakket ut om den tøffe fjorårssesongen som ikke gikk helt som forventet.

– Jeg var ute en stund med skade og mistet noen kamper. Da jeg kom tilbake føltes det ikke riktig, sier han.

– Jeg hadde det tøft

Messi endte likevel opp med å score utrolige 41 mål på 44 kamper – i alle turneringer. I tillegg sto han bak 15 målgivende pasninger.

Dette er tall de fleste fotballspillere kun kan drømme om, men andreplassen i La Liga og Copa del Rey-tapet mot Real Madrid ødela alt for Messi.

Det hjalp trolig heller ikke at Argentina tapte VM-finalen mot Tyskland etter ekstraomganger.

– Jeg startet årets sesong på en annen måte på grunn av det som skjedde med meg forrige sesong. Det var en vanskelig tid på grunn av skaden, ting som skjedde utenfor banen og hvordan jeg spilte, sier han til Barcelonas nettsider.

Lionel Messi (L)

OVERTAK: Messi og Barcelona har foreløpig et overtak på Marcelo og Real Madrid i årets La Liga.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Fornøyd med tingenes tilstand

Men nå smiler endelig 27-åringen igjen. Messi har 41 nettkjenninger på 38 kamper, og Barcelona har fortsatt muligheten til å vinne både serien, cupen og mesterligaen.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg har forsøkt å komme meg tilbake gjennom hardt arbeid, godt humør og stor innsats. Nå føler jeg meg veldig bra, sier Messi.

Denne sesongen har argentineren fått god hjelp av Luis Suárez på topp for Barcelona, og det har blitt spekulert i om at kjøpene av Suarez og Neymar har gjort at Messi nå spiller med lavere skuldre.

Men Barcelonas nummer 10 hevder han ikke ser det på den måten.

– Jeg har aldri følt meg forpliktet til å score mål for at Barcelona skal vinne kamper. Vi har alltid hatt flere gode angrepsspillere, sier mannen som i november ble tidenes mestscorende i La Liga.

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press