Normal

Mener Manchester United har avgjort ligaen - 12 kamper før slutt

(Manchester United - Everton 2-0) Etter seier over Everton har Manchester United 12 poengs forsprang på Manchester City. Ekspertene mener Premier League allerede er avgjort.

Britain Soccer Premier League

Her scorer Robin van Persie 1-0-målet mot Everton, mens Johnny Heitinga forgjeves prøver å få ballen unna. Målet er storscorerens nittende denne sesongen.

Foto: Jon Super / Ap

FBL-ENG-PR-MAN UTD-EVERTON

Ryan Giggs er den eneste spilleren som har scoret i alle sesongene etter at Premier League ble opprettet i 1992 - og i to sesonger før det i tillegg.

Foto: ANDREW YATES / Afp

FBL-ENG-PR-MAN UTD-EVERTON

Wayne Rooney kunne klappe for Manchester Uniteds fjortende ligakamp på rad uten tap.

Foto: ANDREW YATES / Afp
– Det er 12 kamper igjen, og 12 poeng å ta igjen for City. Det klarer de ikke, og ingen andre heller, sier NRKs mangeårige fotballkommentator Arne Scheie.

Manchester United tok en oppskriftsmessig seier over Everton på Old Trafford søndag, etter scoringer av Robin van Persie og Ryan Giggs.

Sistnevnte utvidet sin egen rekord med scoringen - han har nå scoret i 23 sesonger på rad.

– Komfortabelt

Seiren sikret et enda større forsprang på lagene som ligger bak serieleder United på tabellen. Bak City på annenplass følger Chelsea 16 poeng bak, og deretter Tottenham 17 poeng bak.

– Denne seieren gir oss et komfortabelt utgangspunkt videre, sier United-manager Alex Ferguson til Sky Sports.

Manchester City tapte overraskende 3-1 mot Southampton lørdag, og har nå et tosifret antall poeng å ta igjen om de skal ha sjanse til å vinne på nytt. De er regjerende ligamestere.

– City er betydelig svakere i år enn i fjor, så jeg har ingen tro på at de skal klare det. Da må de gjennom en virkelig snuoperasjon, i så fall, mener Scheie.

Også TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener ligagullet så å si er utdelt.

– Manchester United kommer til å vinne ligaen. Vi skal jo sitte her og holde spenningen oppe. Men vi må være ærlige og oppriktige og si at løpet er kjørt, sa han under Premier League-sendingen.

Mangel på motstand

Scheie mener at selv om United har vært gode, skyldes det store forspranget først og fremst mangel på motstand denne sesongen.

– Det er så klart en kombinasjon, men City har tapt seg og Chelsea og Arsenal er altfor ustabile. Tottenham har gode ting på gang, men er for langt bak allerede, sier han, og legger til:

– Man kan alltid diskutere om United egentlig spiller veldig god fotball, men de er utrolig flinke til å avgjøre kamper. Og det er tross alt det man vinner på.

Seieren over Everton var rødtrøyenes tredje på rad, og United har nå spilt 14 ligakamper på rad uten tap.

Det forrige kom borte mot Alexander Tettey og Norwich (0-1) 17. november.

Ferguson ombestemte seg etter City-tap

Søndag satt Real Madrid-trener José Mourinho på tribunen og så onsdagens motstander i mesterligaen.

Mange ble overrasket over at United stilte med tilnærmet toppet mannskap mot Everton, ettersom Ferguson hadde gitt inntrykk av å ville spare spillere før den viktige mesterligakampen.

Manageren forklarte at han ombestemte seg etter City-tapet, da han så sitt snitt til å sikre seg en virkelig stor luke.

– Egentlig hadde jeg tenkt å gjøre syv endringer på laget, men så tapte City 3-1 mot Southampton. Da ble denne kampen mye viktigere for oss. Vi visste at hvis vi fikk til et godt resultat her, ville vi ligge bra an i ligaen, sier Ferguson til Sky Sports.

Fotballnyheter