Målscorer Torres fikk direkte rødt

Chelseas Fernando Torres rakk både å score og pådra seg rødt kort i løpet av den første omgangen mot Swansea.

SOCCER-ENGLAND/ Chelsea's Torres is shown a red card by referee Mike Dean during the English Premier League soccer match against Swansea City at Stamford bridge in London

Målscorer Fernando Torres fikk direkte rødt kort etter at han gikk inn i en takling med to strake ben.

FBL-ENG-PR-CHELSEA-SWANSEA FBL-ENG-PR-CHELSEA-SWANSEA

Fernando Torres sørget for 1-0 ledelse til Chelsea. Ti minutter senere fikk han direkte rødt kort.

Ramires

Ramires, her med lagkamerat Jose Bosingwa, scoret to mål for Chelsea og bidro med det sterkt til tre poeng for London-klubben.

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-WOLVES FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-WOLVES

Charlie Adams skudd ble omsatt til mål etter at Roger Johnson headet ballen i eget mål i forsøket på å klarere.

Så glad ble Luis Zuarez da han satte inn 2-0-målet for Liverpool.

Newcastles Demba Ba scoret tre mål i møtet med Blackburn. Scoringene feiret han på denne måten.

I løpet av 10 minutter gikk det fra jubel til frustrasjon for Chelsea-spiss Fernando Torres.

• 29 min: Torres demper ballen med brystet, vender i feltet og setter ballen i mål til 1-0.
  • 39 min: Swanseas Mark Gower har ballen ved midstreken, og Torres går inn i taklingen med knottene først og to nesten strake ben. Han belønnes med direkte rødt kort av dommer Mike Dean.

Mellom disse to hendelsene hadde Ramires sørget for at Swansea ikke fikk noen lett oppgave med å snu kampen tross en mann mer, da han økte Chelseas ledelse til 2-0.

Ramires økte hjemmelagets ledelse til 3-0 kvarteret før slutt, mens Swansea fikk sitt trøstemål fire minutter før fulltid. Etter et frisparkinnlegg kunne Ashley Williams heade ballen i mål ved bakre stolpe.

Helt på tampen sørget innbytter Didier Drogba for 4-1-seier til Chelsea. Laget ligger for øyeblikket på tredje plass med 13 poeng.

Liverpool tilbake på vinnersporet

Liverpool har tapt sine to siste seriekamper, og jaktet tre poeng da de tok i mot Wolverhampton lørdag.

Med hjelp fra gjestenes Roger Johnson sørget Charlie Adam for at Liverpool tok ledelsen etter bare 11 minutter. Adam sente ballen knallhardt inn i feltet. Johnson prøvde å klarer med hodet, men sendte istendefor ballen i eget nett.

Seks minutter før pause sørget Luis Suárez for å doble vertenes ledelse. Nede ved fem meter lurte han av to motspillere og avsluttet fra skrå vinkel. Ballen sendte han bak en sjanseløs Wayne Hennessey og i nettmaskene.

Tre minutter etter pause sørget Steven Fletcher for ny spenning i kampen, da han løftet ballen i mål fra 11 meter.

Det ble en åpen og underholdende andre omgang, der gjestene jaget et utligningsmål. Tross store sjanser begge veier ble det ikke flere mål og Liverpool tok alle tre poengene. De står nå med 10 poeng på seks spilte kamper, og ligger på femteplass på tabellen.

Steven Gerrard har vært ute med skade hele sesongen for Liverpool, og fikk stående applaus da han kom inn for Luis Suarez ni minutter før full tid.

Ba fikset Newcastle-seier

Blackburn tok sin første seier for sesongen mot Arsenal i forrige runde, men Newcastle lot seg ikke pille på nesen av gjestene.

I en duell med en litt passiv Scott Dann kom Demba Ba til skudd fra 11 meter og sørget for 1-0. Tre minutter senere score Ba sitt andre for dagen, og brukte denne gangen hodet til å lure ballen i mål bak Paul Robinson.

David Hoilett sørget for at gjestene fikk en god følelse med seg til pause, da han med en god avslutning fra feltet reduserte til 2-1.

Ba var imidlertid ikke ferdig med målene for dagen. 55 minutter ut i kampen omsatte han et innlegg til mål - nok en gang ved heading.

• Vålerenga med seier nummer to på rad – Stabæk vant toppkampen 5-0

Vålerenga fulgte opp 1-0-seieren over Tromsø i cupen i midtuka med en ny 1-0-seier over Bryne i 1. divisjon.

Matchvinnerscoringen var et rotemål av dimensjoner. Vålerenga brøt en Bryne-kontring og kontret selv på venstresiden. Det endte til slutt med at Ola Kamara fikk lirket ballen i retning streken, men det var Jacob Haahr Steffensen som var sist på ballen, og han ble derfor kreditert et selvmål.

I rundens toppkamp rullet Stabæk over Kongsvinger i 1. omgang og ledet 3-0. KIL fikk også en spiller utvist på tampen av omgangen, og det gjorde ikke saken bedre for de røde. Stabæk vant til slutt 5-0.

1. divisjon i fotball for menn 2024: Vålerenga - Bryne
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

Bayern München trening
  • Reiten mister enda en lagvenninne i Chelsea: – En utrolig reise

Guro Reitens Chelsea mister også storscorer Fran Kirby, som har besluttet å gi seg i klubben etter ni år.

Den annonserte Chelsea i et videointervju med en gråtkvalt Kirby.

– Det har vært en utrolig reise med alle dere. Takk for at dere har tatt dere av meg siden dag én, gjennom både tunge og fantastiske tider. Jeg kommer aldri til å glemme hvordan det føles å spille foran dere, sier hun i videoen.

Kirby er tidenes toppscorer for Chelseas kvinnelag med 115 mål på 205 kamper. På sin tid i klubben har hun vunnet 15 trofeer.

Fredag ble det også klart at Maren Mjelde er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det er ikke kjent hva som blir neste stoppested for verken Mjelde eller Kirby. (NTB)

Guro Reiten
  • Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)