Lyn overkjørte Start

Jo Inge Berget og Davy Claude Angan spilte hovedrollene når Lyn tok sin andre seier i eliteserien.

Jo Inge Berget (t. v.) i duell med Jesper Mathisen.
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Lyn vant kampen mot Start 4-1 og tok dermed sin første hjemmeseier i årets eliteserie.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

- Vi har ikke vunnet på hjemmebane tidligere i år, og det var selvfølgelig veldig deilig at vi endelig greide det, sa Halle til TV 2 etter kampen.

Han har hatt en tøff jobb med å snu den vonde trenden som startet under forgjengeren Kent Bergersen.

- Vi har prøvd å gjøre noen forandringer i spillet vårt på treningene. I deler av kampen var vi så direkte som vi ønsker å være, og vi skal være fornøyd med at vi vinner 4-1 i denne kampen, oppsummerte Halle.

Stoppet negativ rekord

Oslo-laget stod med 18 strake seriekamper uten seier (0-9-9) før kampen, rekord i eliteserien, men tok umiddelbart tak i kampen mot Start.

Ni minutter var spilt da Jo Inge Berget gjorde alt på egenhånd. Unggutten løp 40 meter før han trillet ballen inn bak Start-keeper Kenneth Høie.

Etter en snau halvtimes spill ble spissmakker Davy Claude Angan spilt alene gjennom, og med en iskald avslutning doblet han ledelsen til 2-0

Lekne angrepsspillere

I andre omgang var dagens radarpar på farten igjen. Berget fant Agnan med et vakkert oppspill, før han fikk ballen tilbake og chippet ballen i mål til 3-0. Vakkert kombinasjonsspil av Lyns unge, talentfulle angrepsduo!

Mads Stokkelien reduserte for Start kvarteret før slutt, men Kim Holmen satte et verdig punktum for årets beste Lyn-kamp etter en kontring dratt opp av Davy Claude Angan.

Start-kaptein Geir Ludvig Fevang var selvsagt ikke fornøyd med sitt lags innsats på Ullevaal.

- Vi beviste at vi er et ustabilt lag. Det er blitt noen stygge tap borte, men vi har forbedret oss siden 1-8-tapet i Molde, sa Fevang til TV 2.

- Denne kampen tapte vi fordi vi møtte et Lyn-lag som var mye mer sugne og interesserte i å kjempe for poengene. Innsatsen vår var ikke god nok, og flere av oss hadde ikke dagen, oppsummerte midtbanemannen.

Start har tapt fem av de seks siste bortekampene og sluppet inn 22 mål på disse seks.

Resultater og tabell eliteserien

Fotballnyheter