Lyn overkjørte Start

Jo Inge Berget og Davy Claude Angan spilte hovedrollene når Lyn tok sin andre seier i eliteserien.

Jo Inge Berget (t. v.) i duell med Jesper Mathisen.
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

Lyn vant kampen mot Start 4-1 og tok dermed sin første hjemmeseier i årets eliteserie.

NRKsport fulgte kampen spark for spark

- Vi har ikke vunnet på hjemmebane tidligere i år, og det var selvfølgelig veldig deilig at vi endelig greide det, sa Halle til TV 2 etter kampen.

Han har hatt en tøff jobb med å snu den vonde trenden som startet under forgjengeren Kent Bergersen.

- Vi har prøvd å gjøre noen forandringer i spillet vårt på treningene. I deler av kampen var vi så direkte som vi ønsker å være, og vi skal være fornøyd med at vi vinner 4-1 i denne kampen, oppsummerte Halle.

Stoppet negativ rekord

Oslo-laget stod med 18 strake seriekamper uten seier (0-9-9) før kampen, rekord i eliteserien, men tok umiddelbart tak i kampen mot Start.

Ni minutter var spilt da Jo Inge Berget gjorde alt på egenhånd. Unggutten løp 40 meter før han trillet ballen inn bak Start-keeper Kenneth Høie.

Etter en snau halvtimes spill ble spissmakker Davy Claude Angan spilt alene gjennom, og med en iskald avslutning doblet han ledelsen til 2-0

Lekne angrepsspillere

I andre omgang var dagens radarpar på farten igjen. Berget fant Agnan med et vakkert oppspill, før han fikk ballen tilbake og chippet ballen i mål til 3-0. Vakkert kombinasjonsspil av Lyns unge, talentfulle angrepsduo!

Mads Stokkelien reduserte for Start kvarteret før slutt, men Kim Holmen satte et verdig punktum for årets beste Lyn-kamp etter en kontring dratt opp av Davy Claude Angan.

Start-kaptein Geir Ludvig Fevang var selvsagt ikke fornøyd med sitt lags innsats på Ullevaal.

- Vi beviste at vi er et ustabilt lag. Det er blitt noen stygge tap borte, men vi har forbedret oss siden 1-8-tapet i Molde, sa Fevang til TV 2.

- Denne kampen tapte vi fordi vi møtte et Lyn-lag som var mye mer sugne og interesserte i å kjempe for poengene. Innsatsen vår var ikke god nok, og flere av oss hadde ikke dagen, oppsummerte midtbanemannen.

Start har tapt fem av de seks siste bortekampene og sluppet inn 22 mål på disse seks.

Resultater og tabell eliteserien

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Tre nye Odd-spillere positive

  Ytterligere tre spillere i eliteserieklubben Odd har avgitt positive virustester.

  Det bekreftet Skiensklubben på sine nettsider mandag.

  «Etter at hele spillergruppa nå er testet, kan vi melde at tre nye spillere har fått påvist covid-19», heter det i en uttalelse.

  Lørdag ble det kjent at en Odd-spiller hadde testet positivt for koronaviruset etter å ha trent med laget fredag. Søndagens kamp mot Sandefjord og onsdagens kamp mot Godset ble dermed utsatt.

  (NTB)

  Odd stadion
  Foto: Roald Marker / NRK
 • Lows fremtid er usikker

  Joachim Löw er i samtaler med Tysklands fotballforbund (DFB) om hvorvidt han skal lede landets fotballherrer videre, ifølge flere tyske medier.

  Siden VM-gullet i 2014 har resultatene vært svært blandet, og Löw har havnet under kraftig press etter 0-6-tapet mot Spania i nasjonsligaen tidligere i måneden.

  Ifølge avisen Bild og nettstedet SportBuzzer pågår det samtaler i DFBs hovedkvarter i Frankfurt mandag ettermiddag.

  (NTB)

  Joachim Low
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Haalands verdi skyter til værs

  Markedsprisen for Erling Braut Haaland (20) raser av gårde i en vanvittig fart. Nå verdsettes han til 1,68 milliarder kroner

  Det er det anerkjente nettstedet CIES som mandag offentliggjorde en fersk oversikt over hvilke fotballspillere som har økt sin verdi mest den siste måneden.

  Den viser at Haaland har blitt snaut 400 millioner mer verdt bare på de siste vel fire ukene.

  CIES skriver at dersom Haaland fortsetter å prestere som han gjør med mange mål, kan han gå forbi verdens mest verdifulle spiller når viruspandemien har gitt seg. Det er i øyeblikket ifølge CIES brasilianske Neymar.

  Hans markedsverdi er nå 2,34 milliarder kroner.

  Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund
  Foto: Annegret Hilse / Reuters
 • Haaland auka i verdi med 400 mill.

  Marknadsprisen for Erling Braut Haaland rasar av garde, og no blir han verdsett til 1,68 milliardar kroner. Den anerkjende nettstaden CIES offentleggjorde måndag ei fersk oversikt over fotballspelarane som har auka verdien sin mest den siste månaden.

  4CnYNgK0Xqw
  Foto: Action Press/Shutterstock / Shutterstock editorial