Lyn overbeviste

Lyn viste at de skal bli vanskelige å slå på Ullevaal i år også. Søndag slo de Bodø/Glimt 3-1.

Lyns Endre Fotland (fra venstre), Odion Ighalo og Tommy Berntsen
Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Foran 4117 tilskuere slet Lyn lenge med å få tellende resultat ut av det klare spillemessige overtaket de hadde stort sett hele kampen.

Bodø/Glimt var friske i starten av kampen og viste offensiv vilje og defensiv trygghet som overrasket både publikum og Lyn-spillerne. Men etter hvert som gjestene ble slitne ble nivåforskjellen mellom de to lagene mer og mer tydelig i øsregnet.

Stensaas fikk hull på byllen

Og det massive presset måtte jo til slutt gi mål. Syv minutter etter pause la veteranen Ståle Stensaas ballen til rette, børstet av venstreslegga og klinket et frispark rett i mål fra 20 meter. Keeper Pavel Londak var etter ballen, men skuddet var rett og slett for hardt. Etter dette var det egentlig bare et lag på banen.

Ighalo imponerte

Innbytter Odion Jude Ighalo hadde bare vært på banen i tre minutter da han i det 67. minutt dro av to mann, forserte over halve banen og avsluttet fra 12 meter. Londak reddet, men returen kunne Kim Holmen enkelt sette i mål fra bakre stolpe. Og ti minutter før slutt punkterte han kampen med en kontrollert heading fra kloss hold. I tillegg viste spissen flere ganger bevis på teknikk og kraft.

Hang lenge med

Selv om Bodø/Glimt var et hakk eller fire dårligere enn Lyn i denne kampen, viste de i korte perioder at de kan skape problemer for flere lag enn HamKam i årets Tippeliga. Det har vært mye snakk om potesialet offensivt og de defensive manglene i årets Bodø/Glimt lag.

I denne kampen viste forsvaret og særlig midtstopperne at de ikke kommer til å bli lette å skubbe seg på utover i sesongen. I 52. minutter holdt de gjestene inne i kampen, men overmakten ble for stor til slutt.

Fotballnyheter