Hopp til innhold

Lyn ned på bakken igjen

Lyn fløy skyhøyt etter mandagens seier over Vålerenga, men mot Molde fikk Oslo-laget så hatten passet.

Moldes Daniel Berg Hestad ( til venstre) i duell med Paul Obiefule

Moldes Daniel Berg Hestad ( til venstre) i duell med Paul Obiefule.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

NRKsport.no fulgte kampen

Molde tok en viktig borteseier da de slo Lyn 3-1 på Ullevaal i den 21 serierunden. Romsdalingene spilte kompakt og Lyn skapte nesten ikke sjanser på hjemmebane.

Kompakt Molde

Kampen åpnet jevnt, men det var Molde som spilte seg til sjanser i første omgang. Laget spilte kompakt og slapp ikke Lyn til sjanser i det hele tatt.

Før kampen gikk det rykter om at den Italienske storklubben AC Milan var på tribunen for å følge Moldes unge midtstopper Vegard Forren. Forren har hatt en fantastisk debut-sesong så langt, og var også i dag en viktig bidragsyter til at Molde tok tre poeng.

Molde var gode til å sette fart når de vant ballen, og etter 13 minutter fikk de uttelling. Aksel Berget Skjølsvik scoret i sin andre kamp på rad, da han dro seg løs og knallet ballen i mål fra 20 meters hold. Lyn-keeper Eddie Gustafsson fikk en hånd på ballen, men bokset den i eget nett.

Lyn kom seg ikke gjennom MFKs forsvar og svarte i desperasjon med mange avslutninger fra distanse. De få gangene ballen gikk i retning Molde-målet sto Jan Kjell Larsen trygt og det ble aldri farlig.

Knallkamp av Koskela

Etter 28 minutter var Vegard Forren på vei inn i feltet da Obiefule taklet ham i lårhøyde. Dommer Roy Helge Olsen pekte på straffemerket, og finske Toni Koskela gjorde ingen feil da han satte straffen helt inne ved stolpen. 2-0 til Molde.

I andre omgang fikk Lyn litt mer fart på ballen, og hadde ballen mest, men Molde fortsatte å spille trygt defensivt, godt hjulpet av sin defensive midtbane-spiller Toni Koskela. Finnen gjorde en kjempekamp, og stoppet Lyn gjentatte ganger før de i det hele tatt truet forsvaret.

I en periode hvor Lyn kjempet for redusering kom Mame Biram Diouf og satte inn 3-0 etter ett kast av Magne Hoseth. Kastet ble stusset inn i feltet og Diouf fikk lirket den inn ved stolpen, og kampen virket avgjort.

Trøstemål for Lyn

Etter 71 minutter fikk Lyns nyervervelse Lucas Pratto sin debut for hovedstads-klubben. Den 20 år gamle Argentineren markerte seg raskt, og 5 minutter senere fikk han ett innlegg fra høyrekanten som han møtte ved første stolpe og dyttet mellom bena på Jan Kjell Larsen i Molde-målet. Dermed ble det 1-3 som også ble sluttresultatet.

Moldes trener Kjell Jonevret var nok fornøyd med litt ro før serieinnspurten.

- Det var en viktig seier for oss. Vi fikk ikke full klaff, men Lyn pleier å skape mange sjanser og at de slipper til så lite er jeg fornøyd med, sa Jonevret til TV2

Kent Bergesen hadde en knallåpning som hovedtrener med seier mot Vålerenga i forrige runde. Etter dagens kamp var han mindre fornøyd.

- Jeg er misfornøyd med det vi presterer og selvfølgelig med resultatet. Vi fremstår litt mer positivt i andre omgang, men det blir vanskelig når vi ligger under med to til pause, og får den tredje i mot. Vi må gå i oss selv og finne ut hvorfor vi ikke var godt nok forberedt nå kampen startet, sa en opprørt Lyn-trener til TV2 etter kampslutt.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Glimt vil unngå kaos – politiet slår hardt ned på pyrobruk

  Bodø/Glimt rigger for fotballfest før mesterligakvalifiseringen mot Dinamo Zagreb tirsdag.

  Det er plass til cirka 8000 tilskuere på Aspmyra.

  Politiet i Nordland sendte mandag ut en pressemelding om hvordan det ser for seg å håndtere kampen. Der sto det blant annet:

  «Det har dessverre vært tilfeller med bruk av bluss og annen pyroteknikk blant tilskuere på Aspmyra. Politiet har et ekstra fokus på dette og vil gjøre sitt for at kampen skal foregå på sikker måte, både for tilskuere og spillere. Bruk av pyroteknikk er ulovlig, og all bruk vil bli anmeldt og straffeforfulgt».

  Glimt spiller returkamp i Kroatia onsdag neste uke. Sammenlagtvinneren får plass i Mesterliga-gruppespillet.

  Norge har ikke hatt deltakere i puljespillet siden Rosenborg i 2007. RBK var med i gruppefasen av turneringen elleve ganger i perioden 1995-2007.

  Eliteserien i fotball 2022: Bodø/Glimt-Tromsø (1-1)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Skadesmell for Villas nysignering

  Forsvarer Diego Carlos blir ute i lang tid. Den tidligere Sevilla-spilleren har røket akillesen.

  Aston Villa opplyser at Carlos må opereres. Skaden kom i lørdagens 2-1-seier over Everton.

  29 år gamle Carlos ble hentet fra Sevilla i mai. Brasilianeren spilte 136 kamper for Sevilla og vant blant annet europaligaen i 2020.

  Steven Gerrards Aston Villa står med én seier og ett tap så langt i Premier League-innledningen. (NTB)

  Premier League - Aston Villa v Everton
  Foto: DYLAN MARTINEZ / Reuters
 • Frankfurt-direktør bekrefter Hauge-lån: – Den belgiske ligaen er ideell

  Eintracht Frankfurts sportsdirektør Markus Krösche røper at Jens Petter Hauge skal lånes ut til belgiske KAA Gent ut sesongen.

  – I Gent kan Jens Petter spille regelmessig fra start og også internasjonalt. Den belgiske ligaen er ideell fordi den ligner på Bundesliga når det gjelder intensitet og konkurranse, uttalte Krösche til Kicker ifølge Bulinews.

  Hauge ble kjøpt av den tyske storklubben så sent som i sommer etter å ha vært på lån hos dem forrige sesong fra Milan. Nordmannen har notert seg med tre mål og to assist på sine 37 kamper for klubben.

  22-åringen kan debutere for belgierne så tidlig som på torsdag, hvor Gent skal spille kvalifisering til Europa League mot Omonia Nikosia.

  Gent har fått en grei start på sesongen med to seiere og to uavgjort på sine fire første kamper og ligger på 4.-plass i ligaen. (NTB)

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Friso Gentsch / AP
 • 16-åring stoppet Vålerengas seiersrekke

  Vålerenga så lenge ut til å ta sin sjette strake seier, men en sen scoring fra HamKams Benjamin Farraas sørget 1-1 og poengdeling i Hamar.

  Tre minutter på overtid i førsteomgang ble Henrik Udahl spilt igjennom med en flott stikker fra Petter Strand. HamKam-keeper Hagen kom ut, men Udahl lobbet ballet lekker over HamKam-keeperen. En elegant scoring fra Vålerengas spiss.

  Hamar-laget satte inn nysigneringen Marcus Pedersen i håp om å få en utligning, og tre minutter på overtid kom scoringen.

  Et klønete forsvarsspill fra Vålerenga, hvor Oldrup Jensen sparket ballen i Benjamin Faraas og i mål ble utslagsgivende. Det er 16-åringens første scoring i Eliteserien.

  – Å gjøre mitt første mål er veldig gøy. Alle mål og alle poeng må vi ta med oss. Det er ekstremt gøy, sier Faraas til Discovery etter kampen.

  Eliteserien 2022: Hamkam - Vålerenga
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Scora fire i toppkampen

  Katarina Dybvik Sunde smelte inn fire mål då Åsane slo Øvrevoll Hosle i toppkampen i 1. divisjon søndag. Ho har scora 14 mål på sine 13 kampar hittil.

  Begge laga har 33 poeng med to kampar att. Bak lurer TIL 2020 med 30 poeng, men med tre kampar att.

  Dei to beste skal møte dei seks siste frå Toppserien i sluttspelet, i kamp om seks plassar i neste års toppserie.

  Katarina Dybvik Sunde
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
Molde