NRK Meny
Normal

Maktdemonstrasjon

Lillestrøm viser storform foran serieinnspurten. S|ndag ble det hele 7-0 over Aalesund på Åråsen.

Aridl Sundgot, LSK
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Hjemmelaget tok kommandoen fra start og spilte ut Aalesund etter alle kunstens regler på Åråsen.

To enkle dødballmål i det 10. og 19. minutt satte tidlig tonen i en kamp der det etter hvert bare var et lag på banen.

Men først sank tempoet i kampen og var relativt jevnspilt i en halvtime, før romerikingene igjen var frampå to ganger like før pause, og dermed var kampen i realiteten avgjort etter 45 minutter. Og utover i 2. omgang ble det en skikkelig målfest der blant annet Arild Sundgot scoret tre ganger og Olivier Occean to.

Effektiviteten avgjorde

Aalesund er eliteseriens mest effektive lag, men i dag skulle de virkelig få smake sin egen medisin. For selv om det etter hvert ble lekestue utover i kampen for Lillestrøms sin del, så var det effektiviteten som avgjorde kampen. Lillestrøm imponerte ikke all verdens spillemessig i begynnelsen av kampen, men scoret på stort sett alle sjansene sine og var livsfarlige på dødballer. I 2. omgang rundspilte de Aalesund og kunne fort ha scoret enda flere mål.

I tillegg til Sundgot og Occean scoret også Shane Stefanutto og Karim Essediri, begge på innoverskrudde frispark fra kanten som gikk rett i mål.

Hjelpeløst bortelag

For Aalesund sin del er det bare å glemme denne kampen så raskt som overhodet mulig. Det var vel heller ikke borte mot Lillestrøm Aalesund hadde beregnet å ta poengene de trenger for å overleve i eliteserien. Men det må likevel være bekymringsfullt for Per Joar Hansen at sunnmøringene nesten ikke skapte noen verdens ting i løpet av 90 minutter og overhodet ikke hang sammen defensivt.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.