Tapte bronsen

Lillestrøm vant i kveld 2-0 mot Lyn, men tapte likevel kampen om bronsen til erkerival Vålerenga.

Olivier Occean og Lillestrøm slo Lyn, men tapte bronsen.

Lillestrøm hadde muligheten til å kapre bronsen med seier over Lyn i årets siste Tippeliga-kamp på Åråsen Stadion.

Kampen var jevn i innledningen. Lillestrøm hadde ballen mest, men Lyn forsvarte seg også bra.

Etter bare ti minutter måtte Lyns gode midtstopper Steven Lustü ut med skade. Dette hemmet bortelaget og Lillestrøm dominerte kampen mer og mer etter hvert som tiden gikk.

Endelig Occean

Etter 36 minutter lå ballen i nettet til Lyn etter at Olivier Occean hadde vært våken etter en retur fra keeper på et frispark fra en god Robert Koren.

Dette var det første målet for Canadieren siden 28. mai. Noe gleden hans gjenspeilte.

Hjemmelaget fortsatte dominansen i den andre omgangen. Lyn virket til tider nesten litt uinteresserte og tafatte.

Derfor var det fullt fortjent da Lillestrøm gikk opp til 2-0 etter et vakkert mål fra Occean. Igjen var Koren arkitekten.

Full kontroll, men bare fjerde plass

Lyn forsøkte å løfte laget, men Lillestrøm ga ikke fra seg initiativet i kampen, selv om de ikke presset på like mye for å få et mål.

Lyn hadde noen få muligheter, spesielt Magnus Powell hadde sjansen da han kom alene med keeper, men Heinz Müller reddet med en flott beinparade.

Til tross for at Lillestrøm gjorde jobben sin i den siste kampen, blir det kun fjerde plass for laget som hadde store ambisjoner om gull denne sesongen.

Vålerenga knep bronsen med bedre målforskjell etter seieren mot Tromsø.