NRK Meny
Normal

Lett match for Rosenborg

Rosenborg fikk det lett mot islandske Breidablik, og kan allerede nå begynne å tenke på tredje runde i mesterliga-kvalifiseringen.

Mikael Dorsin scorer

Mikael Dorsin setter inn Rosenborgs andre mål. Det stoppet på 5-0

Foto: Alley, Ned / Scanpix

Breidablik hadde første og siste sjansen i kampen. I mellomtiden var det bare Rosenborg på Lerkendal.

Effektiviteten hos trønderne var imidlertid ikke påtrengende i første omgang. Sju store sjanser ble svidd med en blanding av svake, dårlige og direkte elendige avslutninger.

Fornøyd Rosenborg-trener

- Jeg er ikke fornøyd med de følrste 20 minuttene, deretter spilte vi bra. Og det var viktig å få det målet før pause, sier Rosenborg-trener Jan Jönsson til Viasat 4.

- Vi var nervøse i første omgang. Det er naturlig, ettersom mange av spillerne ikke har spilt i Europa før, legger han til.

Men på den åttende sjansen løsnet det. Da alle var innstilt på en målløs førsteomgang, traff endelig Per Ciljan Skjelbred. Ballen føk inn nede i hjørnet, utenfor den islandske keepers rekkevidde.

Da var byllen sprengt, og etter pause var det selvsagt bare et spørsmål om hvor mange plussmål Rosenborg skulle ta med seg til returkampen på Island onsdag i neste uke.

- Viktig å holde nullen

Det stoppet på fem. Mikael Dorsin, Markus Henriksen, Rade Prica og Trond Olsen scoret i andre omgang. 5-0 skal være mer enn nok til å gå videre i kvalifiseringen.

- Vi viste disiplin, og vi viste også vilje til å holde nullen. I kveld er jeg fornøyd med alle spillerne, sa Jönsson, som så fem forskjellige spillere score de fem målene.

- Vi slet i starten, men vi visste at målene ville komme. Og vi avgjorde dette i kveld, sier Per Ciljan Skjelbred til NRK, og regner avansementet som sikkert før returkampen på Island i neste uke.

- Men jeg har aldri vært på Island før, så det gleder jeg meg til, legger han til.

Kampene i tredje runde trekkes allerede fredag. Den vil gi Rosenborg betydelig tøffere motstand enn det de grønnkledte islendingene gjorde i kveld. Da vil også flere enn kveldens 4943 tilskuere komme og se på.

- Rosenborg fortsatte den gode trenden og spilte på seg mer selvtillit, sa tidligere RBK-spiller og direktør Rune Bratseth, og trakk spesielt fram én spiller:

- Rade Prica er viktig for dette laget. Han er der hele tiden, og sprer selvtillit til resten. Rade bør være på bane hele tiden.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.