NRK Meny
Normal

Legia og Henning Berg fikk anken avvist

Legia Warszawa er ute av mesterligaen. UEFA opprettholder beslutningen i Celtic-saken. Nå haster Legias advokater til CAS for å anke dommen til CAS.

SOCCER-POLAND/ Legia Warsaw's new coach Henning Berg shields his eyes from the sun during his first practice session with the team's players in Warsaw

Henning Berg er ute av kampen om mesterliga-plass etter at Legias anke ble avvist torsdag.

Foto: KACPER PEMPEL / Reuters

Det europeiske fotballforbundet bekreftet torsdag at de opprettholder dommen om mot Legia, etter deres bruk av en suspendert spiller.

Legia utspilte Celtic og vant 6-1 sammenlagt i tredje kvalifiseringsrunde til mesterligaen. Men tre minutters bruk av en uberettiget spiller i Edinburgh gjorde at Det europeiske fotballforbundet (UEFA) endret kampresultatet til 3-0 til Celtic.

Det sendte Celtic til siste kvalifiseringsrunde, mens Legia får plass i Europaligaen.

Polakkene har følt seg forfulgt i saken, Legia skrev blant annet et åpent brev til Celtic. At anken ble avvist var ikke uventet og Legias advokater haster nå til Lausanne for å anke dommen til CAS.

- Sjokkerende

Det er sannsynlig at klubben kjører saken videre til Idrettens voldgiftsrett (CAS).

– Det er sjokkerende. Det strider mot alle prinsipper, mot alle verdier og fair play som europeisk fotball drives etter, sa Legia Warszawa-trener Henning Berg til NRK da dommen først ble kjent og varslet samtidig at Legia Warszawa kom til å anke saken så langt det går.

Celtic på sin side fastholdt at dette var noe de ikke hadde noe med, og de var skuffet over kommentarene fra Legia.

Mesterliga-omspillets første kamp går allerede kommende tirsdag og onsdag.

Satte inn utestengt spiller

Problemet oppsto på stillingen 2-0 til Henning Bergs Legia Warsawza mot Ronny Deilas Celtic i andre kamp av oppgjøret. Bartosza Bereszyński ble satt inn på banen da det var tre minutter igjen, selv om han egentlig var suspendert.

Bereszyński var utestengt i tre kamper, men Legia trodde Bereszyński var klarert for spill da han hadde stått over de to kvalifiseringskampene mot St. Patrick's Athletic i tillegg til den første mot Celtic. Men siden Bereszyński ikke var registrert til de to kampene mot det irske laget, gjalt det ikke at han stod over de kampene.

Celtic møter Maribor fra Slovenia i neste runde. Legia på sin side har blitt trukket mot Aktobe fra Kazakhstan i kvalifiseringen til Europa League.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.