Kongen av cash

Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo tilbys en sponsoravtale av rang.

Cristiano Ronaldo tilbys superavtale

Cristiano Ronaldo tilbys superavtale av Nike.

Foto: Ben Stansall / Scanpix/AFP

Avtalen gir ham mer penger per år enn de aller fleste profesjonelle fotballspillere får i lønn.

Cristiano Ronaldo spiller for flomofrene på Madeira

Cristiano Ronaldo spiller for flomofrene på Madeira.

Foto: Sergio Perez / Scanpix/Reuters

Ifølge avisen Marca tilbyr Nike portugiseren en enda fetere avtale enn det han har fra før. Tidligere skal Real-spilleren ha mottatt drøyt 36 millioner kroner i året for å bruke Nike-utstyr.

Redd for Adidas

I frykt for at Adidas, som sponser Real Madrid, skal slå kloa i Ronaldo, legger verdens største sportsutstyrleverandør mer penger på bordet. Den nye avtalen skal være verdt over 48 millioner kroner i året og strekke seg ut 2014.

Cristiano Ronaldo blir likevel smågutt i forhold til hvor mye Nike bruker på andre ballartister. For eksempel NBA-stjernene Kobe Bryant og LeBron James skal tjene henholdsvis 60 og 72 millioner kroner i året på sine utstyrsavtaler.

Real Madrid ligger på 2. plass i spansk eliteserie, 2 poeng bak serieleder Barcelona. Hovedstadslaget møter Lyon i returoppgjør i mesterligaen 10. mars.

Ronaldo ligger dessuten på 4. plass på toppscorerlista med 12 scoringer denne sesongen.

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK