NRK Meny
Normal

King om skrekkomgangen: – Frustrerende å spille

NETANYA/OSLO (NRK.no): Joshua King mener det var lite han kunne gjøre i EM-semifinalen, fordi spanjolene eide ballen.

Joshua King

Joshua King fikk det ikke til å stemme i førsteomgangen mot Spania.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Vi hadde jo ikke ballen. De trillet den bare rundt oss. Det ble vanskelig, og det var frustrerende å være utpå der, sukker King.

Blackburn-spilleren klarte aldri å true David de Gea i Spania-målet. I pausen ble han igjen i garderoben.

–Jeg ble sur. Selvfølgelig! sier Joshua King til NRK.no om at han ikke fikk komme på banen til den andre omgangen mot Spania.

King Joshua

King likte dårlig at han ikke fikk spille mer enn 45 minutter i EM-semifinalen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

De norske U21-gutta holdt unna for overlegne spanjoler i over 45 minutter, men slapp inn 0-1-scoringen minuttet på overtid av første omgang.

Derfor måtte Tor Ole Skulleruds menn opp og fram i banen på jakt etter en utlikning. Den jakten fikk ikke King ta del i.

– Jeg ble skuffa. Jeg skulle ønske jeg fikk ti minutter til, sier King videre.

– Kunne gjort jobben

Unggutten leverte ingen god forestilling mot solide spanske backer. King startet ute til venstre i Norges 4-3-3-formasjon, før han etter hvert ble flyttet over på høyrekanten. Uten at det fikk ham til å prestere særlig bedre.

I stedet fikk Håvard Nielsen tillit av trener Skullerud. Red Bull Salzburg-angriperen tok Kings plass, og viste gode tendenser på venstrekanten.

– Vi fikk justert formasjonen og presshøyden i pausen. Vi stod høyere i banen, og jeg synes vi var fryktelig gode etter pause, sier Skullerud - tydelig fornøyd med grepene han tok i pausen.

Etter hvert som Norge kom mer og mer med i spillet utover i andreomgangen, og en utlikning ikke virket helt umulig, flyttet Skullerud Jo Inge Berget opp på topp sammen med Marcus Pedersen.

Skullerud

Tor Ole Skullerud beskriver U21-EM som et eventyr.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Akkurat den rollen skulle King gjerne ha hatt selv. Blackburn-spilleren liker aller best å spille spiss, slik han gjorde for Norges A-landslag mot Albania nylig.

– «Toro» valgte jo å flytte Jo Inge Berget opp på topp. Så da hadde jeg nok greid å gjøre en jobb der oppe selv, sier King.

– Frustrerende

Han legger ikke skjul på semifinale-exiten mot Spania ble en frustrerende opplevelse.

Han trøster seg med at Norge tross alt røk for et bedre lag.

– Jeg tror aldri jeg har spilt mot et så godt lag før. Isco og Thiago er fantastiske, sier King.

Eventyr

Fantastiske har også de norske spillerne vært i dette mesterskapet, mener trener Skullerud. 15 år etter at Norge tok bronse i U21-EM, er bragden kopiert.

Ettersom det ikke spilles bronsefinale i mesterskapet, mottar nemlig King og de andre U21-gutta bronsemedaljer lørdag kveld.

– Dette har vært et eventyr. Å jobbe med en sånn gjeng. Jeg kommer til å huske best hvordan gutta jobber for hverandre, skryter Skullerud.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.