Strandberg drømmer om Italia: – Vi er forberedt på henvendelser

Med bronsemedaljen i bagen på norsk jord, tør U21-kaptein Stefan Strandberg å drømme om utlandet. Og 22-åringen legger lista høyt.

Strandberg

Rosenborg-spiller Stefan Strandberg (innfelt) drømmer å bli lagkamerat med blant andre urokråka Mario Balotelli.

Foto: OLIVIER MORIN / Afp

Hansen

Per Joar Hansen er forberedt på å bli nedringt etter Stefan Strandbergs prestasjoner i Israel.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

– Jeg har alltid vært tilhenger av Milan, men det er bare en drøm, sier Strandberg når han møter NRK.no på Gardermoen.

Rosenborg-spilleren er tilbake fra Israel hvor både han og resten av U21-landslaget imponerte en hel fotballverden med å bli blant de fire beste i mesterskapet.

– Utnyttet utstillingsvinduet

Her har de blitt fulgt med argusøyne av speidere fra europeiske toppklubber, men spillerne har hele tiden understreket at de ikke tenker på utstillingsvinduet så lenge mesterskapet spilles.

Nå er det over.

– Det er ikke mange minuttene vi får på norsk jord før de spørsmålene kommer nå, nei, sier Strandberg, og ler.

– Jeg synes hele laget har utnyttet det bra. Der nede har vi ikke tenkt noe særlig på det, men vi har prestert godt som en gruppe. Hvis man gjør det, skinner enkeltspillere også. Men hva som skjer, det får vi se, sier Strandberg.

Mens U21-spillerne fløy over Middelhavet, har Rosenborg rukket å sparke i gang sommerhandelen.

I dag ble Tarik Elyounoussi solgt til Hoffenheim, mens Alexander Søderlund ble hentet som erstatter fra Haugesund.

Forberedt på Strandberg-trykk

Johansen

Her er Stefan Johansen (t.v.) i aksjon mot Spania og Málaga-stjernen Isco under semifinalen.

Foto: Bernat Armangue / Ap

Rosenborg-trener Per Joar Hansen, som kvalifiserte Norge til EM som U21-trener, er forberedt på at hans eneste mesterskapsspiller kan glippe for trønderne.

– Vi er forberedt på at det kommer henvendelser, sier «Perry», som har latt seg imponere av laget og midtstopperen i Israel.

– Stefan har hatt et veldig godt mesterskap. Han var solid og god i hver kamp, men jeg satser på at han trives såpass godt i Trondheim og Rosenborg at han ønsker å bli med oss videre. Vi får ta det den dagen det kommer, sier Hansen til NRK.no.

Han tror trykket kommer til å være ekstra stort på U21-spillerne som spiller «hjemme» i eliteserien.

Også toppfotballsjef Nils Johan Semb og U21-trener Tor Ole Skullerud tror på flere norske utenlandsproffer etter EM-suksessen.

– Tar det med en klype salt

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har allerede sagt til NRK.no at han er overbevist om at Magnus Wolff Eikrem blir solgt i løpet av sesongen.

Strømsgodsets Stefan Johansen har også blitt sterkt linket til Premier League-klubben Everton.

Johansen ønsker ikke å kommentere enkeltklubber, men han påpeker samtidig at overgangsvinduet nærmer seg.

– Det har vært mye rykter, men jeg velger å ta det med en klype salt. Men vi får se, snart åpnes det jo et overgangsvindu. Det kan skje, sier Johansen.

Det internasjonale overgangsvinduet er åpent fra 1. juli til 31. august. Men klubber og spillere kan selvsagt bli enige om en overgang før de forlater klubben.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Får 7,9 millioner i tapte inntekter

  Norges Fotballforbund fordeler 7,9 millioner kroner på klubbene i 2. divisjon og 3. divisjon som følge av at årets fotball-NM måtte avlyses på grunn av koronaviruset.

  Pengene kommer fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten. Fotballforbundet søkte der om kompensasjon på vegne av klubbene som skulle deltatt i cupen.

  3SG-aAIA8ng
  Foto: Audun Braastad / Braastad, Audun
 • Cup-erstatning til fotballklubber

  Fotballklubber i 2. divisjon og 3. divisjon får i alt 7,9 millioner kroner fordeler fordi årets fotball-NM måtte avlyses. 89 klubber får utbetalt 88.800 kroner hver fra Kulturdepartementets andre krisepakke til idretten og frivilligheten, ifølge NFF.

 • NFF flytter kamper i Eliteserien

  De siste serierundene i Eliteserien i fotball for menn skal spilles på hverdager, slik at kamper som utsettes på grunn av karantener kan spilles i helgene. Norges Fotballforbund er enig med klubbene om at målet er at serien skal være ferdig før jul.

 • Storbritannia åpner for tilskuere

  Opp til 4000 tilskuere kan få plass på britiske idrettsarenaer fra 2. desember, opplyste statsminister Boris Johnson om mandag, ifølge Sky Sports.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav, kan så mange som 4.000 personer bli sluppet inn.

  Dermed kan tilskuere snart bli å se på kamper i blant annet Premier League igjen.

  Pappfigurer av Brighton-supportere
  Foto: Glyn Kirk / AP
 • Fotballtopp utestengt av Fifa

  Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

  Fifas etiske komité kommer med sin kunngjøring midt i 60 år gamle Ahmads kampanje for å bli gjenvalgt som president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Komiteen er kommet fram til at «Ahmad har brutt sin lojalitetsplikt, tilbudt gaver og andre fordeler, forvaltet penger og misbrukt sin posisjon som CAF-president». (NTB).

  FIFA African President Banned
  Foto: AP