Kaggestad til Vålerenga

Johan Kaggestad skal ha ansvaret til den fysiske formen til spillerne i Vålerenga.

Johan Kaggestad
Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

Dette ble klart da Vålerenga-manager Martin Andresen i dag la fram det nye støtteapparatet i klubben.

Kaggestad har tidligere vært landslagstrener for langdistanselaget i friidrett, og hatt personlig ansvar for storløpere som Ingrid Kristiansen og Grete Waitz. Nå skal han ha et overordnet ansvar for den mentale og fysiske treningen til spillerne.

Se: - Skal bli best trent

Skullerud ny hovedtrener

Hovedtrener i Vålerengas nye trenerteam blir Tor Ole Skullerud. Han har blant annet trent Bærum og norges G18- oh G19-landslag. I tillegg har Skullerud undervist ved WANG Toppidrettgymnas.

Brocken tilbake

Andresen har også hentet tilbake et kjent Vålerenga-navn til jobben som defensiv trener. David Brocken gav som høyreback for Oslo-klubben etter 2005-sesongen. Han returnerte til Belgia hvor han startet som ungdomstrener i Lierse SK. Da Kjetil Rekdal tok over hovedtreneransvaret i Lierse sommeren 2006, ble Brocken hentet opp som assistenttrener.

Speight offensiv trener

De offensive trenerdelen er det britiske Mike Speight som skal ha ansvaret for. Han har vært i Norge de siste 20 årene og har vært hovedtrener for flere lag, som Sogndal, Moss, Mjøndalen og Valdres FK før han i den siste tiden har vært sportssjef i 2.divisjonsklubben Sprint/Jeløy.

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu er godt fornøyd med å ha fått på plass alle brikkene i neste års trenerteam, og ser fram til et godt samarbeid.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har hentet inn så mye dyktige mennesker som vi har gjort. Vi har dekket opp de posisjonene vi ønsket, og har fått med oss en gruppe mennesker som vi har stor tro på, sier Aalbu til vif.no.

Fotballnyheter