Hopp til innhold

Kaggestad til Vålerenga

Johan Kaggestad skal ha ansvaret til den fysiske formen til spillerne i Vålerenga.

Johan Kaggestad
Foto: Schrøder Tor Erik / SCANPIX

Dette ble klart da Vålerenga-manager Martin Andresen i dag la fram det nye støtteapparatet i klubben.

Kaggestad har tidligere vært landslagstrener for langdistanselaget i friidrett, og hatt personlig ansvar for storløpere som Ingrid Kristiansen og Grete Waitz. Nå skal han ha et overordnet ansvar for den mentale og fysiske treningen til spillerne.

Se: - Skal bli best trent

Skullerud ny hovedtrener

Hovedtrener i Vålerengas nye trenerteam blir Tor Ole Skullerud. Han har blant annet trent Bærum og norges G18- oh G19-landslag. I tillegg har Skullerud undervist ved WANG Toppidrettgymnas.

Brocken tilbake

Andresen har også hentet tilbake et kjent Vålerenga-navn til jobben som defensiv trener. David Brocken gav som høyreback for Oslo-klubben etter 2005-sesongen. Han returnerte til Belgia hvor han startet som ungdomstrener i Lierse SK. Da Kjetil Rekdal tok over hovedtreneransvaret i Lierse sommeren 2006, ble Brocken hentet opp som assistenttrener.

Speight offensiv trener

De offensive trenerdelen er det britiske Mike Speight som skal ha ansvaret for. Han har vært i Norge de siste 20 årene og har vært hovedtrener for flere lag, som Sogndal, Moss, Mjøndalen og Valdres FK før han i den siste tiden har vært sportssjef i 2.divisjonsklubben Sprint/Jeløy.

Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu er godt fornøyd med å ha fått på plass alle brikkene i neste års trenerteam, og ser fram til et godt samarbeid.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi har hentet inn så mye dyktige mennesker som vi har gjort. Vi har dekket opp de posisjonene vi ønsket, og har fått med oss en gruppe mennesker som vi har stor tro på, sier Aalbu til vif.no.

Fotball

 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Stortalent scoret hattrick – ordnet dansk drømmeåpning i EM-jakten

  Rasmus Højlund (20) scoret alle målene for Danmark da Finland ble slått 3–1 på hjemmebane i EM-kvalifiseringen torsdag. Det skjedde i hans tredje landskamp.

  Atalanta-spissen sendte danskene i ledelsen i Parken etter 21 minutter, men Oliver Antman utlignet for finnene ti minutter etter pause. Åtte minutter før slutt scoret Højlund sitt andre mål, og på overtid fullbyrdet han hattricket.

  Det var hans første landslagsmål siden debuten i september i fjor. Da ble det to innhopp mot Kroatia og Frankrike i nasjonsligaen. Torsdag fikk han tillit fra start og takket for det med tre nettkjenninger.

  Højlund har gått gradene raskt i det danske landslagssystemet. Han rakk bare å spille tre kamper for U21-laget før debuten for A-laget. 20-åringen gjorde unna sine første oppgjør for U21- og A-landslaget med tre måneders mellomrom.

  Han har scoret sju mål på 23 kamper for Atalanta i Serie A denne sesongen.

  Danmark møter Kasakhstan borte i neste runde av EM-kvalifiseringen. Nord-Irland, Slovenia og San Marino er også en del av puljen.

  (©NTB)

  Rasmus Højlund
  Foto: LISELOTTE SABROE / AFP
 • Ronaldo med verdensrekord og måldobbel for Portugal

  Cristiano Ronaldos Portugal lekte seg til 4-0-seier over Liechtenstein i EM-kvalifiseringen torsdag kveld.

  Ronaldo, som scoret to av kampens mål ble fotballhistoriens mestspillende landslagsspiller med sin 197. opptreden for hjemlandet.

  João Cancelo sendte Portugal i ledelsen etter kun åtte minutter med et lavt skudd via to spillere.

  Bernardo doblet ledelsen like etter pausen, før Ronaldo klinket til med to raske mål med drøye ti minutters mellomrom.

  Torsdagens oppgjør var tidligere Belgia-sjef Roberto Martínez' første som trener for det portugisiske landslaget.

  cristiano ronaldo
  Foto: Armando Franca / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund