- De har brutt fair play-reglene

Fotballpresident Sondre Kåfjord synes Røa-jentene har brutt de interne reglene ved å ikke ta konfliktene internt.

Sondre Kåfjord
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Jeg synes måten de har gått ut på, er brudd på fair play-reglene, sier Kåfjord til NRK.

Han sier NFF ikke vil ta tak i denne saken hvis ikke landslagstrener Bjarne Berntsen ber om det.

- Da er det ikke en sak for oss lenger, sier Kåfjord.

Landslagsspill er frivillig

Kåfjord streker under at landslagsspill er en frivillig sak. - Det er synd at fem så gode spillere sier nei til landslaget, men vi må ta det til etterretning, sier han.

Nettradio: - De har brutt reglene for kommunikasjon

- Jentene beskylder NFF for å være for passiv i denne konflikten?

- Vi oppfatter dette som en sak for landslagsledelsen, som vi har full tillit til. Derfor mener vi det var fornuftig at de orøvde å løse dette, sier Kåfjord.

- Masse gode jenter

Han gjentar at ingen kan tvinges til å spille på landslaget, og viser til at Norge har massevis av gode unge fotballspillende jenter.

- Vi har et U20-lag som er kvalifisert for VM om ikke så lenge. Der er det mange interessante spillere, så vi skal nok få et godt landslag også i framtida.

- Kunne det skjedd på herresiden at fem av de beste spillerne hadde sagt nei til landslagsspill, uten at NFF hadde grepet inn?

- Den sammenlikningen blir håpløs. Her er det fem jenter fra ett miljø som sier nei. Så vidt vi kjenner til, har de ikke fått støtte fra noen andre. Om noe slikt hadde skjedd på herrelandslaget, hadde det nok blitt forsøkt løst på samme måte, tror fotballpresidenten.

- Står for det vi har gjort

Røas forsvarsspiller Siri Nordby er en av de fem som har sagt at hun ikke vil spille på landslaget under den nåværende ledelsen. Hun mener de ikke har brutt noen regler.

- Vi har flere ganger, bl.a. etter VM i fjor, prøvd å ta problemene opp gjennom de riktige kanalene internt. Men vi føler at det ikke har skjedd noe særlig, derfor gjorde vi det på denne måten.

Hvis NFF mener vi har brutt reglene og ikke vil møte oss, er det deres valg. Vi har tatt vårt, sier Nordby til NRK.

- Dere mener NFF er for passive?

- Vi synes det er rart at de ikke har møtt oss, om ikke annet så for å få vite mer om bakgrunn for konflikten, sier Nordby.

- Tror du noe slikt kunne ha skjed på herrelandslaget, at spillere som John Carew, John Arne Riise og Steffen Iversen hadde sagt nei til landslaget så lenge Åge Hareide er landslagssjef?

- Jeg vet for lite om herrelandslaget til å kunne ha noen mening om det.

Saken er død

Hun mener saken nå er lagt død for jentenes del, så lenge ikke NFF kommer med et utspill.

- Vi har gjort vårt, vi kan ikke gjøre noe mer. Nå konsentrerer vi oss om Røa og cupfinalen, sier Siri Nordby.

Fotballnyheter