NRK Meny
Normal

Ville unngå glisne tribuner - straffes etter hets fra inviterte barn

Juventus inviterte 12.000 barn for å fylle tribunene mot Udinese. Nå er klubben straffet etter at «svært unge supportere» skal ha hetset motstanderens keeper.

Juventus

12.000 barn var invitert til hjemmekampen mot Udinese, men noen av dem oppførte seg litt verre enn forventet.

Foto: MARCO BERTORELLO / Afp

Llorente

Fernando Llorente ble matchvinner på overtid mot Udinese.

Foto: MARCO BERTORELLO / Afp

Torino-klubben skulle egentlig ha spilt med flere tusen tomme seter etter at ultras-grupperinger ropte diskriminerende gloser mot Napoli-supportere i november, skriver Reuters.

Da tok klubben initativ til å invitere 12.000 barn under 13 år til kampen mot Udinese - et initiativ som ble applaudert av flere klubber og godkjent av Det italienske fotballforbundet.

Saftig bot

Men barna klarte heller ikke å oppføre seg på kortsidene av Juventus Stadion, skriver både Sky Sports og La Gazetta dello Sport. Nå er klubben bøtelagt med over 40.000 kroner.

– Juventus er blitt bøtelagt med 5000 euro etter at deres veldig unge supportere gjentatte ganger fornærmet en spiller på det rivaliserende laget, skriver Serie As disiplinærkomité i en pressemelding, ifølge Reuters.

Måtte gi tapt

Den britiske sportskanalen skriver at det var Udinese-keeper Zeljko Brkic som fikk gjennomgå under kampen. Barna skal ha forstyrret ham hver gang han tok utspark.

– Det er virkelig plagsomt å høre de ordene hver gang keeperen setter i gang spillet, sier Udinese-trener Francesco Guidolin, ifølge Reuters. Nyhetsbyrået skriver ikke hvilke ord som ble brukt.

Brkic hadde forøvrig en god kamp i buret, men han klarte ikke å hindre Fernando Llorente i å score 1-0-målet på overtid.

Det var Juventus' tolvte seier for sesongen og klubbens sjette strake trepoenger uten å slippe inn mål.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.