John Terry godtar rasisme-dommen

John Terry har bestemt seg for ikke å anke Det engelske fotballforbundets (FA) avgjørelse om å straffe ham for rasisme mot Queens Park Rangers' Anton Ferdinand.

John Terry

John Terry rekker ut hånden til Anton Ferdinand da Chelsea gjestet Queens Park Rangers i Premier League tidligere i år, uten at Ferdinand ville håndhilse. Nå godtar Terry FAs rasismedom, og ber om unnskyldning for sin språkbruk mot Ferdinand.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Etter nøye vurderinger har jeg bestemt meg for ikke å anke FA-dommen, uttaler Chelsea-kaptein John Terry i en pressemelding gjengitt av Skysports.

Britain Soccer Premier League

John Terry utestenges i fire kamper.

Foto: Matt Dunham / Ap

Dermed utestenges Terry i fire kamper, i tillegg til at han må betale 220 000 pund i bot.

– Jeg vil benytte anledningen til å si unnskyld til alle involverte for det språket jeg brukte i kampen mot Queens Park Rangers i oktober i fjor, sier Terry videre.

– Ordene var ikke akseptable

Den tidligere landslagskapteinen erkjenner at han er skuffet over FAs avgjørelse, men han legger seg likevel flat for sin oppførsel.

– Selv om jeg er skuffet over FA sin avgjørelse, så aksepterer jeg at ordene jeg brukte ikke var akseptable. Verken på fotballbanen eller andre steder, sier Terry, og legger til:

– Det jeg sa var ikke noe man kan forvente av en Chelsea-spiller, og jeg kan forsikre alle om det aldri vil skje igjen.

For å rette opp det dårlige inntrykket, har Terry nå intensjoner om å jobbe mot alle former for diskriminering.

– Fremover vil jeg jobbe mot alle former for diskriminering på fotballbanen. Jeg er takknemlig for støtten jeg har fått av Chelsea, fansen og familien min i denne situasjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Anton Ferdinand John Terry

John Terry er dømt for rasistiske utrop mot Anton Ferdinand.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Mister storkamper

Chelsea må nå klare seg uten sin kaptein i de neste fire kampene. Dermed slipper Tottenham, Manchester United, Manchester United igjen (ligacupen) og Swansea å bryne seg på den kompromissløse stopperen.

I mellomtiden kan Terry riktignok spille mesterligaoppgjørene mot Shaktar Donetsk, men han vil ikke kunne spille Premier League-fotball igjen før møtet med Liverpool på Stamford Bridge 11. november.

Det bør bety at David Luiz og Gary Cahill får mye tillit sammen i Chelseas midtforsvar. Duoen blir av mange sett på som kapable til å styre Chelseas bakre rekker i mange år fremover.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters
 • Barcelona planlegger utrensking

  Fotballklubben Barcelona har store økonomiske problemer. Nå melder Sky Sports at klubben har satt hele ni spillere på overgangslisten.

  Blant de navnene nevnes både Antoine Griezmann, Ousmane Dembele, Philippe Coutinho og Martin Braithwaite.

  Det gjør klubben for å fikse de røde tallene, men også for å klare å dekke kostnadene av Lionel Messi, som per nå står uten kontrakt. Klubben skal være enig om en forlengelse med argentineren, men mangler altså pengene.

  Antoine Griezman
  Foto: JOSEP LAGO / AFP