NRK Meny
Normal

Japan mot Kamerun

Japan leder 1-0 etter mål av Honda i det 39. minutt

NRKSport.no følger kampen spark for spark: Japan - Kamerun kl .16

Hva synes du om kampen? Diskuter nederst i saken!

Kamerun ble den første afrikanske nasjonen som nådde VM-kvartfinalen for to tiår siden, og mange håper og tror at Eto'o kan inspirere laget på samme måte som 38-årige Roger Milla gjorde i 1990.

Kameruns franske trener Paul Le Guen er sikker på at han har kvaliteter i laget som rekker langt i mesterskapet og at Eto'o blir mannen å stoppe for motstanderen.

- Eto'o er en stor spiller og er godt forberedt til å takle de ulike situasjonene. Han er dessuten vant til presset som blir lagt på hans skuldre, sier Le Guen.

Eto'o vant The Treble for Barcelona i 2009 og gjentok den bedriften med Inter denne sesongen.

Kamerun og Japan er i en svært tøff gruppe med Nederland og Danmark, men Le Guen har klokkertro på sine spillere. Arsenals Sebastien Bassong ser ingen trussel i det japanske laget.

- Vi har jobbet hardt og er klare. Er det noe vi er vant til, så er det å møte kvikke, gode angripere, sier Bassong.

Svak VM-oppkjøring

I den siste oppkjøringskampen til VM måtte Japan nøye seg med et målløst oppgjør mot Zimbabwe. Fasiten før den kampen var enda svakere. Fire nederlag på rad og bare ett fattig mål framover skapte ikke grobunn for særlig optimisme foran VM-sluttspillet.

Japans trener Takeshi Okada er i hardt vær allerede før laget er oppe til bevis.

- Vi må fortsatt basere oss på kortpasninger. Vi kan ikke legge om en hel spillestil, sier Okada, som fortsatt har til gode å finne fram trylleformelen.

Fotballnyheter