NRK Meny
Normal

Iversen senket Aalesund

Et skadeplaget Ålesund ledet etter første omgang, men et mål av Tettey og to av Steffen Iversen gjorde at trønderne klatret til tredjeplass i Tippeligaen.

Steffen Iversen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Det var Ålesund som fikk den første sjansen på Lerkendal. Allerede etter to minutter var de farlig frempå da Tor Hogne Aarøy spilte fri Alexander Mathisen som plutselig var alene med RBK-keeper Rune Jarstein.

Skuddet fra Mathisen traff Jarstein og gikk til side for mål.

NRKsport.no fulgte kampen

Redusert AaFK

Etter AaFKs sjokkåpning tok Rosenborg over kampen, og spilte seg til flere gode muligheter.

Aalesunds Karl Oskar Fjørtoft og Benjamin Kibebe var skadet før kampen, og da Erlend Holm på høyre backplass måtte ut med skade etter 23 minutter, måtte AaFK-trener Søren Åkeby gjøre mange omrokkeringer.

I denne perioden slet Ålesund med å komme over midtbanen. Rosenborg sto høyt i banen, og Ålesund så ut til å ha mer en nok med å forsvare seg, noe de klarte godt til tross for flere spillere ute med skade.

Rosenborg hadde to store sjanser i det 28. og i det 29. minutt. Først ved evigunge Roar Strand, som presset seg gjennom AaFK-forsvaret, men hans skudd fra 7 meter ble mesterlig reddet av Andreas Lie i Ålesunds-målet. Like etter var Koné nær ved å sende Rosenborg i ledelsen med en heading som gikk like over.

Silva på godt og vondt

Så viste Ålesund et øyeblikks magi da Johan Arneng sendte en nydelig pasning til David Silva, som rundet Rune Jarstein og satte ballen i mål.

Like etter fikk Silva gult kort etter å ha dratt bort ballen etter og blitt dømt frispark i mot.

Rosenborg fortsatte å presse Ålesund, og kom til sjanser, men klarte ikke å utligne før pause.

Like etter pause var Silva igjen hovedpersonen da han fullstendig unødvendig taklet Lago med knottene først. Dommer Tom Henning Øvrebø dro frem det gule kortet igjen, og Ålesund var redusert til 10 mann.

Høstformen på plass

Utligningen til RBK kom etter 55 minutter, og det var ellers lite målfarlige Alexander Tettey som var heldig da innleggsforsøket hans gikk over en ellers god Andreas Lie og i mål.

Rosenborg jaget videre og scoret fortjent da en Steffen Iversen på god vei inn i høstformen, pirket inn 2-1 målet fra bakerste stolpe etter en Sapara-corner i det 71. minutt.

Iversen-show

Iversen gjorde en god kamp, og da han etter 85 minutter fikk fra Traoré kjørte han karusell med to AaFK-spillere, før han lekkert lobbet ballen over keeper og inn i det tomme målet.

- Det har vært lite sjanser på meg i det siste, og det var deilig at målene kom. Vi hadde jo mange sjanser i dag. Jeg hadde en tøff start på sesongen, men nå begynner det å løsne, sa Iversen til TV2.

Dermed ble det fortjent 3-1 til Rosenborg, men RBK-trener Erik Hamrén var ikke udelt positiv på tross av seier og foreløpig tredjeplass i Tippeligaen.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi vinner kampen, men med så mange sjanser skal vi score flere mål. Det positive er at vi ikke har tapt på en stund, og fremgang skaper fremgang, så det var en viktig seier, sa svensken til TV2 etter kampen.

Fotballnyheter