NRK Meny
Normal

Italiensk sensasjon

England er en av favorittene til å vinne EM gull, men tapte 2 – 1 mot Italia i åpningskampen i gruppe C.

Alessia Tuttino, Italia
Foto: Matthias Schrader / AP

Olav Traaen kommenterer (til artikkel)
Foto: NRK

England fikk en spiller utvist i første omgang. Casey Stoney hindret en motstander på vei til en stor sjanse, og måtte forlate banen. Likevel klarte det engelske laget å score i Lahti. En felling inne i feltet gjorde at dommeren dømte straffespark.

Karen Carney scoret. I løpet av to dager er det dømt fem straffespark i EM.

Italia snudde kampen

Men den engelske utvisningen preget kampen etter hvert. I andre omgang utnyttet Patrizia Panico svakt engelsk forsvarsspill, og scoret da hun plasserte ballen ned i hjørnet forbi keeper.

Nå forstod Italia at det var mulig med ikke bare et, men tre poeng. 82 minutter var spilt da Alessia Tuttino skjøt fra om lag tretti metter. Ballen suste
Inn høyt oppe i det ene hjørnet. Et flott skudd av den italienske spilleren.

Drømmestart for Italia

Italia vant svært overraskende 2 – 1 over England i en kamp som ble preget av mange feilpasninger. Men spennende var oppgjøret i Lahti. For det ble tre mål, straffespark og rødt kort. Italia har to ganger spilt seg frem til EM finalen, men både i 87 og 93(mot Norge) tapte de italienske jentene.

I år er de ikke blant favorittene, men seieren mot England gir håp om kvartfinale.

England arrangerte EM i 2005, og klarte ikke å avansere til sluttspillet på hjemmebane. Nå må de engelske jentene bedre poengfangsten i de to neste kampene for å gå videre. Blir England utslått etter innledende runde vil årets EM være en fiasko.

For forbundet satser ambisiøst, og har som mål å kjempe om medalje i Finland.

Fotballnyheter