- Norge har sjansen mot Tyskland

De norske spillerne har overrasket alle, og kanskje også seg selv.

Tysklands Babett Peter i kamp med Solveig Gulbrandsen (8) og Isabell Herlovsen.

Tysklands Babett Peter i kamp med Solveig Gulbrandsen (8) og Isabell Herlovsen da lagene møttes i den første kampen i EM.

Foto: LEHTIKUVA / REUTERS

Olav Traaen kommenterer (til artikkel)
Foto: NRK

Motstander i semifinalen er Tyskland og utfordringen kan ikke bli større

Nett-TV: Tyskland - Norge direkte kl 18.00

Følg Tyskland - Norge fra kl 18.00

De tyske jentene har vunnet de fire siste europamesterskapene. De har 33 strake seire i kvalifisering og sluttspill i EM.

Tysklands Linda Bresonik i duelll med Solveig Gulbrandsen

Tysklands Linda Bresonik i duell med Solveig Gulbrandsen i den første kampen.

Foto: Sari Gustafsson / SCANPIX

Norge har ikke vunnet gull siden 1993, og må finne seg i at Tyskland er favoritt til å vinne kampen i Helsingfors.

Men selvtilliten har vokst hos Norge, og mye tyder på at semifinalen kan bli jevnere enn åpningskampen. Da vant Tyskland 4-0 over Norge.

Men jeg har sett Tyskland enda bedre i tidligere mesterskap. Midtbanen er ikke helt som den var, og Birgit Prinz har ennå ikke scoret i EM. Farten i forsvaret kunne også vært bedre.

Les: Er optimistisk før semifinalen

Norge har sjansen

Norge må selvsagt holde tett bakover på banen, og benytte seg av de sjansene vi får. Det blir neppe mange, så her gjelder det å være effektiv.

Men Bjarne Berntsen har spillere som er i form, og det vil ikke overraske om Cecilie Pedersen scorer sitt tredje mål i turneringen.

Frontspillere som Elise Thorsnes og Isabell Herlovsen er også i slag. Joda, Norge har en mulighet.

Har toppscoreren

Tyskland har presset, og det er ikke alltid lett å bære. Men for all del. Norge møter et lag som er særdeles godt samspilt, og de har toppscoreren i mesterskapet. Inka Grings har nettet fire ganger, og kan gjøre det mot Norge også.

Vinneren av kampen møter England i finalen på torsdag. England slo Nederland 2 - 1 i semifinalen etter å ha spilt ekstraomganger.

Jeg blir ikke overrasket om det blir forlenget spilletid også i oppgjøret mellom Norge og Tyskland.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Fotballtopp utestengt av Fifa

  Fifa-visepresident Ahmad Ahmad utestenges fra Det internasjonale fotballforbundet i fem år for blant annet korrupsjon og misbruk av sin posisjon.

  Fifas etiske komité kommer med sin kunngjøring midt i 60 år gamle Ahmads kampanje for å bli gjenvalgt som president i Det afrikanske fotballforbundet (CAF).

  Komiteen er kommet fram til at «Ahmad har brutt sin lojalitetsplikt, tilbudt gaver og andre fordeler, forvaltet penger og misbrukt sin posisjon som CAF-president». (NTB).

  FIFA African President Banned
  Foto: AP
 • FCK svarer Solbakken

  Ståle Solbakken går i et stort intervju med dansk TV3 ut mot ledelsen i FC København, som for seks uker siden ga ham sparken.

  – De har ikke hjertet eller hjernen som skal til for å trekke de store strategiske linjer, sa Solbakken.

  I en lengre uttalelse skriver klubben at det er «flere utsagn i intervjuet vi verken kan gjenkjenne eller er enig i».

  – Ansvaret for resultatene var, etter hans eget ønske, hos Ståle som manager med oppgaven som både sportslig leder og sjeftrener. Derfor var det kun ett sted å plassere ansvaret for de manglende resultatene, skriver klubben. (NTB).

  Europa League kampen mellem FC København - HNK Rijeka
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB
 • Jota imponerte igjen i toppkamp

  Diogo Jota scoret i sin fjerde strake kamp på sin nye hjemmebane da skadeplagede Liverpool vant komfortabelt 3-0 mot topprivalen Leicester.

  Seieren betyr at Jürgen Klopps menn klatrer opp på 2.-plass, à poeng med serieleder Tottenham. Et klønete selvmål av Jonny Evans og et vakkert hodestøt fra Jota ga rødtrøyene ledelsen til pause, før Roberto Firmino fastsatte resultatet til 3-0 like før full tid.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP
 • Bodø/Glimt vant Eliteserien

  Bodø/Glimt vant Eliteserien, etter å ha slått Strømsgodset 2-1 på Marienlyst stadion. Kasper Junker og Philip Zinckernagel scoret tidlig i kampen for Bodø/Glimt. Valdimar Ingimundarson scoret for Strømsgodset. Statsminister Erna Solberg gratulerer.

  Laster Twitter-innhold