Islands landslag anmeldt for dyreplageri

Islands maskot, gullfisken Sigurwin, fikk skylden for lagets tap i EM-kvartfinalen mot Sverige. Nå er landslaget anmeldt for dyreplageri.

FBL-EURO-2013-SWE-ICL 171665220

Ollina Vidarsdottir og Island røk ut av fotball-EM etter å ha tapt 4-0 mot vertsnasjon Sverige. Deler av skylden har laget lagt på gullfisken Sigurwin (innfelt).

Foto: ADAM IHSE/Aftonbladet / Afp/Aftonbladet

– Den her går rett i toalettet. Sviker!, skrev Island-spiller Hallbera Gisladottir på sin Instagram-profil etter kvartfinaletapet mot Sverige søndag kveld.

Teksten var skrevet under et bilde av lagets maskot, gullfisken Sigurwin, og var riktignok sannsynligvis ikke ment alvorlig.

Likevel har bildet fått dyrevernere i Sverige til å rase.

  • Se Norge - Spania direkte fra kl. 18.00 på NRK1 eller her på NRK.no. Du kan også lytte til kampen direkte på P1!

Skulle være lykkebringer

Organisasjonen Global Happiness Organization (GHO) har i dag anmeldt Islands landslag til fylkeskommunen for det de mener er brudd på dyrevernsloven i Sverige.

– Det hadde vært bedre om de lærte seg å spille bedre fotball i stedet for å plage dyr, sier talsmann Ludvig Lindström ifølge Aftonbladet.

Før kampen ble gullfisken presentert som Islands lykkebringer, og skaffet laget flere medieoppslag før søndagens EM-kvartfinale mot Sverige.

Gullfisken klarte imidlertid ikke å forhindre tap. Vertsnasjonen Sverige vant hele 4-0 over Island og er klare for semifinalen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

insta

Dette bildet fikk dyrevernsforkjempere i Sverige til å reagere på behandlingen av gullfisken Sigurwin. Den islandske landslagsspilleren la bildet ut på sin Instagram-profil Hallbera Gisladottir etter kvartfinaletapet søndag.

Foto: Instagram

Ble lovet spa ved seier

Fisken ble båret rundt i et syltetøyglass fylt med vann. Det er spesielt denne behandlingen som får dyrevernsorganisasjonen til å reagere.

– Å gå rundt med fisker i en liten skål er ikke forenelig med godt dyrevern. Ifølge den svenske dyrebeskyttelsesloven skal fisker ha et ordentelig sted og akvariet skal være innredet slik at det ligner fiskens naturlige miljø. Det jeg ser på bildene fra Instagram bryter med den svenske loven, sier Lindström.

Før kvartfinaletapet var klart, ble gullfisken lovet spesialbehandling dersom Island tok seg videre til semifinalen.

– Dersom vi vinner får den dra på spa. Svømme og sitte i badstue og sånt, sa Katrin Jonsdottir til Aftonbladet.

Den islandske landslagstroppen har så langt ikke kommentert anmeldelsen.

Fotballnyheter