Graham Hansen klar for ny klubb - blir lagvenninne med Marta

ULLEVAAL HAGEBY (NRK.no): Caroline Graham Hansen melder overgang til svenske Tyresö, hvor hun blir lagvenninne med verdens beste kvinnelige fotballspiller.

g

Caroline Graham Hansen er kjent for sin slepne teknikk og underholdende måte å spille fotball på.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

g

Graham Hansen er spent på hvordan det blir å flytte fra hjembyen Oslo, men har i det minste moren med seg på flyttelasset til Sverige.

OLY-2012-FBL-CAM-BRA

Brasils Marta regnes av de fleste som verdens beste kvinnelige fotballspiller. Nå blir hun lagvenninne med Graham Hansen.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Etter flere uker i tenkeboksen har stjerneskuddet bestemt seg for at tiden i Stabæk er over.

– Jeg er kjempefornøyd og føler jeg har tatt et bra valg. Samtidig er det spesielt å forlate Stabæk, som er blitt min familie nummer to, sier Caroline Graham Hansen til NRK.no.

På lag med klassespillere

18-åringen er lenge blitt regnet som et av verdens største fotballtalenter, og hadde en sentral rolle da Norge sikret EM-sølv i juli.

Under mesterskapet var flere klubber tilstede for å se angrepsspilleren. Graham Hansen skal ha fått konkrete tilbud fra flere storklubber, blant annet Bayern München.

Hun ville imidlertid tenke nøye over klubbvalget, og har brukt ukene etter EM til å veie for og imot.

Nå har valget falt på svenske Tyresö. Der blir hun lagvenninne med flere klassespillere - ikke minst den brasilianske stjernen Marta. Hun er blitt kåret til verdens beste spiller flere år på rad.

– At Marta spiller der, er selvfølgelig helt fantastisk. Jeg håper hun har noen gode tips som jeg kan lære av, sier Graham Hansen.

Vraket Tyskland

Det er imidlertid den tyske serien som regnes som den beste på kvinnesiden. Bayern Münchens damelag satser knallhardt, i likhet med sitt herrelag. Likevel er ikke Graham Hansen i tvil om at Tyresö er et bedre lag for henne nå.

– Det handler litt om språk og kultur. Men Tyresö er et lag som holder veldig høy kvalitet, og de skal blant annet spille mesterliga, sier hun.

Muligheter for mye spilletid var helt sentralt for valget. I Tyresö er hun tiltenkt en kantrolle.

– Jeg føler treneren har stor tro på meg, og jeg er veldig enig i hans fotballfilosofi. Jeg må nok kjempe hardt, men jeg hadde aldri gått hvis jeg ikke trodde jeg skulle få spilletid, fastslår Graham Hansen.

Får nok lønn til å leve av fotballen

Overgangen gjør også at hun får en lønnsforhøyelse.

– Ja, jeg kommer til å tjene litt mer og nå kan jeg leve av fotballen. Alle vet at det ikke er mye penger i damefotball uansett, men nå går man ikke i minus.

Graham Hansen og moren flytter til Sverige først 1. september. Frem til da skal hun spille for Stabæk, som foreløpig leder serien.

– Akkurat nå er fokuset å få til en kjempebra avslutning sammen med Stabæk. Det blir en veldig spennende serieavslutning i Norge, konkluderer hun.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp