Hopp til innhold

Graham Hansen klar for ny klubb - blir lagvenninne med Marta

ULLEVAAL HAGEBY (NRK.no): Caroline Graham Hansen melder overgang til svenske Tyresö, hvor hun blir lagvenninne med verdens beste kvinnelige fotballspiller.

g

Caroline Graham Hansen er kjent for sin slepne teknikk og underholdende måte å spille fotball på.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

g

Graham Hansen er spent på hvordan det blir å flytte fra hjembyen Oslo, men har i det minste moren med seg på flyttelasset til Sverige.

OLY-2012-FBL-CAM-BRA

Brasils Marta regnes av de fleste som verdens beste kvinnelige fotballspiller. Nå blir hun lagvenninne med Graham Hansen.

Foto: GLYN KIRK / Afp

Etter flere uker i tenkeboksen har stjerneskuddet bestemt seg for at tiden i Stabæk er over.

– Jeg er kjempefornøyd og føler jeg har tatt et bra valg. Samtidig er det spesielt å forlate Stabæk, som er blitt min familie nummer to, sier Caroline Graham Hansen til NRK.no.

På lag med klassespillere

18-åringen er lenge blitt regnet som et av verdens største fotballtalenter, og hadde en sentral rolle da Norge sikret EM-sølv i juli.

Under mesterskapet var flere klubber tilstede for å se angrepsspilleren. Graham Hansen skal ha fått konkrete tilbud fra flere storklubber, blant annet Bayern München.

Hun ville imidlertid tenke nøye over klubbvalget, og har brukt ukene etter EM til å veie for og imot.

Nå har valget falt på svenske Tyresö. Der blir hun lagvenninne med flere klassespillere - ikke minst den brasilianske stjernen Marta. Hun er blitt kåret til verdens beste spiller flere år på rad.

– At Marta spiller der, er selvfølgelig helt fantastisk. Jeg håper hun har noen gode tips som jeg kan lære av, sier Graham Hansen.

Vraket Tyskland

Det er imidlertid den tyske serien som regnes som den beste på kvinnesiden. Bayern Münchens damelag satser knallhardt, i likhet med sitt herrelag. Likevel er ikke Graham Hansen i tvil om at Tyresö er et bedre lag for henne nå.

– Det handler litt om språk og kultur. Men Tyresö er et lag som holder veldig høy kvalitet, og de skal blant annet spille mesterliga, sier hun.

Muligheter for mye spilletid var helt sentralt for valget. I Tyresö er hun tiltenkt en kantrolle.

– Jeg føler treneren har stor tro på meg, og jeg er veldig enig i hans fotballfilosofi. Jeg må nok kjempe hardt, men jeg hadde aldri gått hvis jeg ikke trodde jeg skulle få spilletid, fastslår Graham Hansen.

Får nok lønn til å leve av fotballen

Overgangen gjør også at hun får en lønnsforhøyelse.

– Ja, jeg kommer til å tjene litt mer og nå kan jeg leve av fotballen. Alle vet at det ikke er mye penger i damefotball uansett, men nå går man ikke i minus.

Graham Hansen og moren flytter til Sverige først 1. september. Frem til da skal hun spille for Stabæk, som foreløpig leder serien.

– Akkurat nå er fokuset å få til en kjempebra avslutning sammen med Stabæk. Det blir en veldig spennende serieavslutning i Norge, konkluderer hun.

Fotball

 • Antony kan rekke FA-cupfinalen

  Manchester United-ving Antony blir trolig klar til neste helgs FA-cupfinale mot Manchester City, opplyser manager Erik ten Hag.

  Brasilianeren måtte ut på båre tidligere i uken, men kan altså bli tidligere klar enn mange fryktet, ifølge NTB.

  Manchester United, Antony
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Stockholm-derby avbrutt etter skandalescener: – En fullstendig jævla katastrofe

  Det ble hett både på banen og på tribunen da Djurgården tok imot byrival AIK søndag kveld. Kampen ble midlertidig stanset i en time.

  Det var kort tid etter at Martin Danielson satte inn 1-0 for vertene, at skandalescenene utspant seg i Stockholm.

  Først fyrte AIK-supporterne av rundt ti knallskudd, før det eskalerte ytterligere da AIKs Axel Björnström fikk rødt kort tre minutter på overtid.

  Flere knallskudd smalt på arenaen, og et dusin bluss ble kastet på gressmatten. Politiet måtte dermed ta seg ut på banen og sto mannsterke foran AIK-supporterne.

  – Det er en fullstendig jævla katastrofe at det ser slik ut, sa fotballekspert Irma Helin Zibanejad på Discovery.

  AIKs Erick Otieno ble også utvist, og lagets ni mann klarte ikke å utligne da kampen startet igjen. Djurgården klatrer dermed opp på 4.-plass på tabellen, sju poeng bak serieleder Malmö, skriver NTB.

  Tribunebråk, Stockholm
  Foto: Pontus Lundahl/TT / NTB
 • Antony kan rekke FA-cupfinalen

  Manchester United-ving Antony blir trolig klar til neste helgs FA-cupfinale mot Manchester City, opplyser manager Erik ten Hag.

  Brasilianeren måtte ha hjelp av båre for å komme seg av banen etter en duell i Uniteds midtukekamp mot Chelsea, og det var frykt for at skaden var alvorlig.

  – Vi har alle sett hvordan han ble skadd. Det så ikke bra ut, men de første undersøkelsene har vist gode tegn, og det er en god sjanse for at han blir klar til FA-cupfinalen, sa United-manager Erik ten Hag før søndagens kamp, ifølge NTB.

  Manchester United, Antony
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Straus sikret Bundesliga-tittelen i debutsesongen

  Bayern München sikret seriegullet i kvinnenes Bundesliga etter å ha slått Turbine Potsdam 11–1 på hjemmebane søndag ettermiddag.

  Tuva Hansen startet kampen, men ble byttet ut etter 58 minutter. Emilie Bragstad var ikke med i Bayern-troppen.

  Bayern trenes av Alexander Straus, som i sommer forlot Brann. Han har fått i oppgave å lede de rødkledde til toppen av europeisk fotball, skriver NTB.

  Alexander Straus
  Foto: ANGELIKA WARMUTH / Reuters
 • Utestengt Premier League-stjerne gamblet på eget lag – var spilleavhengig

  Brentford-spissen Ivan Toney satte ved 13 tilfeller penger på kamper med eget lag. Han endte med å få utestengelsen redusert på grunn av spilleavhengighet.

  Det fremgår av den skriftlige begrunnelsen for utestengelsen Toney nylig ble ilagt. Premier League-spissen ble straffet med åtte måneders utelukkelse fra fotball som følge av brudd på bettingreglene i engelsk fotball.

  Begrunnelsen ble publisert for første gang fredag.

  Toney skal ha satt penger på at han selv skulle score i gitte kamper, samtidig som han veddet på at laget hans skulle tape. Gamblingen skal ha pågått over en periode på fire år.

  I den skriftlige begrunnelsen fastslås det samtidig uttrykkelig:

  «Det finnes ikke bevis for at Mr. Toney påvirket eller var i posisjon til å sørge for at eget lag tapte da han veddet penger på at de ikke skulle vinne. Han var ikke med i kamptroppen, eller spilleberettiget, ved de tilfellene».

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund