Høydepunkter 11. runde

Marius Helle scoret hattrick i andre omgang da Bryne sikret tre poeng og 5-1 seier over NIL-Trysil.

Marius Helle

Marius Helle scoret hattrick for Bryne i 2. omgang mot NIL-Trysil.

Hattrick fra Helle

Bryne - NIL-Trysil 5-1

Etter en tam førsteomgang var det liten tvil om at Bryne og Marius Helle dominerte de siste 45 minuttene. Før det var gått fem minutter av andre omgang satte Helle ballen i mål på straffespark. Dermed økte han ledelsen til 2-0 for hjemmelaget. Nybergsund reduserte etter 67 minutter ved Lars Fuhre, men Helle og Bryne slo lynraskt tilbake igjen. To minutter etter reduseringen var Helle på rett sted til rett til og satte en retur i nettmaskene.

Helle satte kronen på verket for Bryne i det 76. spilleminutt. Han var på rett sted til rett tid nok en gang og headet ballen i mål etter en corner. 5-1 scoringen var nummer 14 for Bryne-spilleren som topper scoringslistene i førstedivisjon.

Tabelltopp for Bryne

Med kveldens seier klatrer Bryne til toppen av tabellen foran årets overraskelse, Ranheim, som faller til andreplassen. Begge lag ligger med 22 poeng, men Bryne har langt bedre målforskjell med 29 scoringer mot Ranheims 17. Begge lag har 13 baklengs.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Bryne - Nybergsund-Trysil, 06.06.10

Målfest i Tromsdalen

Tromsdalen - Mjøndalen 5-3

Det ble et forrykende oppgjør på Tromsdalen Stadion og begge lag bidro sterkt til underholdningen. Kampen startet friskt og etter et kvarters spill hadde Tromsdalen allerede puttet tre scoringer bak keeper Anders Rotevatn. Mjøndalen fikk en redusering noen minutter senere, men Ole Talberg gjorde at Tromsdalen kunne gå til pause med 4-1.

Mjøndalen ga imidlertidig ikke opp og to scoringer i starten av andre omgang skapte liv i kampen igjen. Tromsdalen virket nervøse utover i andre omgang, men fikk etter hvert bedre kontroll på oppgjøret. Begge lag spilte seg til flere gode muligheter, men da Ruben Kristiansen satte inn 5-3 på overtid hadde gikk lufta ut av Mjøndalen-ballongen.

Både Tromsdalen og Mjøndalen lå like over nedrykkstreken foran dagens runde og med tre poeng i kveld kan hjemmelaget ta med seg en god følelse inn i sommerpausen. Mjøndalen på sin side må ta ferie på nedrykksplass.

Video Tromsdalen - Mjøndalen, 06.06.10

Nord slo sør

Alta – Lyn 2-0

Det var duket for bunnoppgjør i Finnmarkshallen da Alta tok imot Lyn. Vertene fra nord hadde både spill og dommer på sin side og vant fortjent.

Alta gikk tidlig opp i ledelsen ved Markus Rolandsen. Et godt skudd snek seg inn ved stolperota. Samme mann satte inn det 2-0-målet i andre omgang. Ikke hverdagskost for Rolandsen som er midtstopper på Alta.

Lyn spilte til tider veldig bra og holdt et høyt tempo, men kom nesten ikke til målsjanser. Det gjorde derimot Alta som kunne vunnet mye mer en 2-0 om de hadde hatt marginene på sin side.

Video Alta - Lyn, 06.06.2010

Første poengtap på hjemmebane

Ranheim - Strømmen 0-0

Ranheim hadde vunnet samtilige hjemmekamper så langt i år, men i dag måtte hjemmelaget gå målløse av banen. Ranheim spilte tidvis god fotball og burde nok avgjort kampen til sin fordel. Nærmest var Jo Sondre Aas som brente et straffespark etter halvspilt første omgang.

Strømmen på sin side var disiplinerte og forsvarte seg godt under hele kampen. De var heller ikke ufarlige på kontringer og hurtige Nikolai Hagen skapte tidvis problemer for Ranheim-forsvaret. Bortelaget vil nok si seg fornøyd med ett poeng, mens Ranheim nok vil erges over at de ikke fikk med seg alle poengene.

Video Ranheim - Strømmen, 06.06.10

Enkelt for Sogndal

Sogndal - Løv-Ham 2-0

Sogndal hadde få problemer med Løv-Ham hjemme på Foshaugane Campus og tok en fult fortjent seier. Lars Grorud sendte hjemmelaget i ledelsen etter ca 20 minutters spill da han stanget et innlegg fra Barry Kader i mål. Sogndal fortsatte å kontrollere kampen og når Espen Olsen doblet ledelsen ti minutter etter hvilen hadde Løv-Ham lite å svare med.

Bortelaget klarte aldri å skape de store sjansene og hadde lite å stille opp med. Sogndal klatret med tre poeng i dag opp på tredjeplass.

Video Sogndal - Løv-Ham, 06.06.10

Follo falt sammen

Follo – Moss 0-4

Follo har slitt denne sesongen og var i poengnød før dagens kamp mot Moss. De gulkledde fra Østfold har vært svært varierende i sine prestasjoner og Follo gikk derfor ut med stor angrepsvilje.

Follo var det beste laget i første omgang og burde ha scoret opptil flere mål. Men sjansesløseri avler sjansesløseri og med en svært effektiv motstander i andre enden blir det stygge sifre som i dag.

Den første bakoversveisen traff Follo allerede etter ti minutter. Målscorer var Thomas Klaussen. Ledelsen ble doblet på overtid i første omgang av Marius Henriksen. Det tok motet fra Follo og i andre omgang var de en skygge av seg selv. Moss utnyttet dette og scoret ytterligere to ganger før kampslutt.

Video Follo - Moss, 06.06.2010

Sarpsborg - Bodø/Glimt

Denne kampen ble utsatt til 14. juli på grunn av streik. Du kan se sammendrag fra den her:

Video Sarpsborg - Bodø/Glimt 15.07.10

PS: Sandnes Ulf - Fredrikstad ble utsatt grunnet streik.

Fotball

• Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

– Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

– Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

Jürgen Klopp
  • Rubiales' etterfølger er klar

Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

«Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

Pedro Rocha
  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

– Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

Marta under fotball-VM 2023
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

– De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

– Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

Gulbrandsen og Eikrem
  • Botheim matchvinner etter at «Tokki» mistet hodet

Tokmac «Tokki» Nguen mistet de siste sju minuttene av storkampen mellom Djurgården og Malmö etter at han fikk rødt kort. Så ble Erik Botheim helten på overtid.

– Det var en kjempetøff kamp med høy temperatur. Vi visste at det var marginer som ville avgjøre det, sa Botheim til Discovery og fortsatte:

– Det er dritdeilig. Overtidsscoring borte mot Djurgården, får man noe deiligere enn det?

Kampen tok fyr i sluttminuttene med en nordmann på hvert sitt lag i hovedrollene.

I 82. spilleminutt på stillingen 0-0 var Nguen på vei gjennom, men ble stoppet av Malmö-forsvarer Derek Cornelius.

Cornelius jublet hemningsløst over Nguen, som svarte med å løpe ned canadieren og fikk raskt det røde kortet.

– Jeg spurte linjedommeren hvorfor jeg fikk rødt, og da sa han at jeg slo. Det er helt feil, sier Nguen ifølge TT og forklarer:

– Det første instinktet var å jage ballen, men så sto han der. Han provoserte meg, og jeg gikk med på det.

Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for vertene, for tre minutter på overtid stanget Botheim inn matchvinnerscoringen for Malmö. (NTB)

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Malmö FF
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.