Høydepunkter 11. runde

Marius Helle scoret hattrick i andre omgang da Bryne sikret tre poeng og 5-1 seier over NIL-Trysil.

Marius Helle

Marius Helle scoret hattrick for Bryne i 2. omgang mot NIL-Trysil.

Foto: NRK

Hattrick fra Helle

Bryne - NIL-Trysil 5-1

Etter en tam førsteomgang var det liten tvil om at Bryne og Marius Helle dominerte de siste 45 minuttene. Før det var gått fem minutter av andre omgang satte Helle ballen i mål på straffespark. Dermed økte han ledelsen til 2-0 for hjemmelaget. Nybergsund reduserte etter 67 minutter ved Lars Fuhre, men Helle og Bryne slo lynraskt tilbake igjen. To minutter etter reduseringen var Helle på rett sted til rett til og satte en retur i nettmaskene.

Helle satte kronen på verket for Bryne i det 76. spilleminutt. Han var på rett sted til rett tid nok en gang og headet ballen i mål etter en corner. 5-1 scoringen var nummer 14 for Bryne-spilleren som topper scoringslistene i førstedivisjon.

Tabelltopp for Bryne

Med kveldens seier klatrer Bryne til toppen av tabellen foran årets overraskelse, Ranheim, som faller til andreplassen. Begge lag ligger med 22 poeng, men Bryne har langt bedre målforskjell med 29 scoringer mot Ranheims 17. Begge lag har 13 baklengs.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Bryne - Nybergsund-Trysil, 06.06.10

Målfest i Tromsdalen

Tromsdalen - Mjøndalen 5-3

Det ble et forrykende oppgjør på Tromsdalen Stadion og begge lag bidro sterkt til underholdningen. Kampen startet friskt og etter et kvarters spill hadde Tromsdalen allerede puttet tre scoringer bak keeper Anders Rotevatn. Mjøndalen fikk en redusering noen minutter senere, men Ole Talberg gjorde at Tromsdalen kunne gå til pause med 4-1.

Mjøndalen ga imidlertidig ikke opp og to scoringer i starten av andre omgang skapte liv i kampen igjen. Tromsdalen virket nervøse utover i andre omgang, men fikk etter hvert bedre kontroll på oppgjøret. Begge lag spilte seg til flere gode muligheter, men da Ruben Kristiansen satte inn 5-3 på overtid hadde gikk lufta ut av Mjøndalen-ballongen.

Både Tromsdalen og Mjøndalen lå like over nedrykkstreken foran dagens runde og med tre poeng i kveld kan hjemmelaget ta med seg en god følelse inn i sommerpausen. Mjøndalen på sin side må ta ferie på nedrykksplass.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Tromsdalen - Mjøndalen, 06.06.10

Nord slo sør

Alta – Lyn 2-0

Det var duket for bunnoppgjør i Finnmarkshallen da Alta tok imot Lyn. Vertene fra nord hadde både spill og dommer på sin side og vant fortjent.

Alta gikk tidlig opp i ledelsen ved Markus Rolandsen. Et godt skudd snek seg inn ved stolperota. Samme mann satte inn det 2-0-målet i andre omgang. Ikke hverdagskost for Rolandsen som er midtstopper på Alta.

Lyn spilte til tider veldig bra og holdt et høyt tempo, men kom nesten ikke til målsjanser. Det gjorde derimot Alta som kunne vunnet mye mer en 2-0 om de hadde hatt marginene på sin side.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Alta - Lyn, 06.06.2010

Første poengtap på hjemmebane

Ranheim - Strømmen 0-0

Ranheim hadde vunnet samtilige hjemmekamper så langt i år, men i dag måtte hjemmelaget gå målløse av banen. Ranheim spilte tidvis god fotball og burde nok avgjort kampen til sin fordel. Nærmest var Jo Sondre Aas som brente et straffespark etter halvspilt første omgang.

Strømmen på sin side var disiplinerte og forsvarte seg godt under hele kampen. De var heller ikke ufarlige på kontringer og hurtige Nikolai Hagen skapte tidvis problemer for Ranheim-forsvaret. Bortelaget vil nok si seg fornøyd med ett poeng, mens Ranheim nok vil erges over at de ikke fikk med seg alle poengene.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Ranheim - Strømmen, 06.06.10

Enkelt for Sogndal

Sogndal - Løv-Ham 2-0

Sogndal hadde få problemer med Løv-Ham hjemme på Foshaugane Campus og tok en fult fortjent seier. Lars Grorud sendte hjemmelaget i ledelsen etter ca 20 minutters spill da han stanget et innlegg fra Barry Kader i mål. Sogndal fortsatte å kontrollere kampen og når Espen Olsen doblet ledelsen ti minutter etter hvilen hadde Løv-Ham lite å svare med.

Bortelaget klarte aldri å skape de store sjansene og hadde lite å stille opp med. Sogndal klatret med tre poeng i dag opp på tredjeplass.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Sogndal - Løv-Ham, 06.06.10

Follo falt sammen

Follo – Moss 0-4

Follo har slitt denne sesongen og var i poengnød før dagens kamp mot Moss. De gulkledde fra Østfold har vært svært varierende i sine prestasjoner og Follo gikk derfor ut med stor angrepsvilje.

Follo var det beste laget i første omgang og burde ha scoret opptil flere mål. Men sjansesløseri avler sjansesløseri og med en svært effektiv motstander i andre enden blir det stygge sifre som i dag.

Den første bakoversveisen traff Follo allerede etter ti minutter. Målscorer var Thomas Klaussen. Ledelsen ble doblet på overtid i første omgang av Marius Henriksen. Det tok motet fra Follo og i andre omgang var de en skygge av seg selv. Moss utnyttet dette og scoret ytterligere to ganger før kampslutt.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Follo - Moss, 06.06.2010

Sarpsborg - Bodø/Glimt

Denne kampen ble utsatt til 14. juli på grunn av streik. Du kan se sammendrag fra den her:

Video Sarpsborg - Bodø/Glimt 15.07.10

PS: Sandnes Ulf - Fredrikstad ble utsatt grunnet streik.

Fotballnyheter