Hevn kan koste Ronaldinho VM

En 11 år gammel ydmykelse kan føre til at Ronaldinho ikke blir tatt ut i Brasils VM-tropp.

Se video fra Youtube av Ronaldinhos finter.

Ronaldinho i 1999

En ung Ronaldinho i 1999, den gang han sendte Dunga i pølsebua.

Foto: JORGE SILVA / AFP

30 år gamle Ronaldinho har hatt en stor sesong for sin italienske klubb Milan.

Han er blant annet den spilleren med flest målgivende pasninger i den italienske ligaen denne sesongen.

Senest da Milan søndag vant 1-0 over Fiorentina var det Ronaldinho som scoret vinnermålet.

Tatt ut i 32-mannstropp

Likevel er det tvil om at han er med i troppen når Brasils landslagstrener Dunga tar ut Brasils tropp til VM i Sør-Afrika.

Tidligere denne uken ble Ronaldinho tatt med i den foreløpige 32-mannstroppen som Dunga skal plukke den endelige troppen fra.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Han har imidlertid ikke vært med i de siste landslags-troppene, og Dunga har uttalt seg kritisk til Ronaldinho.

- Pele var en gang verdens beste spiller. Jeg spilte en gang. Spillere kommer og spillere går. Vi har bestemt oss for laget, men må definere noen ting, sa Dunga da han ikke tok med Ronaldinho i troppen mot Irland 2. mars i år.

11 år gammel ydmykelse

I brasilianske medier spekuleres det i at grunnen til at Dunga ikke vil ha med den offensive midtbanespilleren stammer fra en kamp i 1999.

20. juni 1999 møttes de to Porto Allegre-klubbene Gremio og Internacional i finalen i deltstatsmesterskapet i Rio Grande de Sul.

For Gremio spilte den gang 19 år gamle Ronaldinho, mens den gang 35 år gamle Dunga var i ferd med å avslutte karrieren i Internacional.

Ronaldinho fintet og lekte seg med Internacional-forsvaret gjennom kampen, der han også scoret det eneste målet i 1-0-seieren som ga ham karrierens første tittel.

Flere ganger i kampen fintet han ut Dunga, og sendte den aldrende defensive midtbanespilleren ut i "pølsebua".

Se fintene i videoen øverst i artikkelen.

Ryktes i Brasil

Etter at Dunga overtok som landslagstrener i 2006 har Ronaldinho slitt med å komme med i troppen.

Han har bare spilt fem A-landslagskamper siden november 2007, og hans siste opptreden med flagget på brystet var i VM-kvalifiseringskampen mot Peru i hjembyen Porto Allegre 1. april 2009.

Det har ført til at ryktene løper i Brasil om at det er den 11 år gamle ydmykelsen som gjør seg gjeldende hos landslagssjefen.

Reagerte mot Norge

Nordmenn som husker Norge - Brasil fra 1998-VM vil ikke bli overrasket over Dungas hukommelse.

Etter at Bebeto sendte Brasil i ledelsen løp en demonstrerende Dunga mot Norges benk for å vise hva han mente om Egil "Drillo" Olsens kritikk av Brasils spillestil.

Da gjorde han tegn om å klippe av seg tungen for å vise at Drillo burde vært stille, før han med fingeren mot tinningen viste hva han mente om den norske treningen.

Scheie skeptisk

NRKs Arne Scheie er skeptisk til at det skal ligge en 11 år gammel utelukkelse bak en eventuell utelatelse av Ronaldinho.

- Jeg tror det ligger sportslige hensyn bak. Dunga ser vel at Ronaldinho ikke får plass i en startellever, og da vil han ikke ha ham med i troppen, sier Arne Scheie.

Dunga og Ronaldinho

Dunga og Ronaldinho på trening før en landskamp mot Tyrkia i 2007. Heller ikke den gang så forholdet mellom de to ut til å være hjertelig.

Foto: INA FASSBENDER / REUTERS

Fotballeksperten viser også til at det ikke er sikkert at Brasil blir veldig svekket uten Ronaldinho.

- Det er mange gode fotballspillere i Brasil, observerer Arne Scheie.

Ronaldinho får støtte

Ronaldinho får støtte fra høyt hold i brasiliansk fotball i sitt ønske om å bli tatt ut på til VM.

Ikke bare støttes han av trenerlegenden Vanderlei Luxemburgo, men langt viktigere, selve fotballkongen Pele har gitt utrykk for at 30-åringen bør med i VM-troppen.

Ronaldinho har også sine tilhengere rundt om i verden og de har opprettet en egen side på Facebook som heter Ronaldinho to World Cup or go f*ck yourself Dunga.

Neste uke kommer svaret, da presenterer Dunga de 23 som får de endelige plassene i Brasils VM-tropp.

Les også: Hvem var best: Romario eller Ronaldo?

Bør Ronaldinho med i Brasils tropp? Si din mening!

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Hegerberg får dansk spisskollega

  Den danske fotballprofilen Signe Bruun forlater Paris Saint-Germain og blir spisskollega med Ada Hegerberg i Lyon.

  Det melder Lyon på sine nettsider. Bruun har signert en toårskontrakt med sin nye arbeidsgiver. 23-åringen har spilt for PSG siden 2018.

  Lyon har vært den dominerende klubben i europeisk kvinnefotball i en årrekke. Sist sesong ble imidlertid Hegerberg og lagvenninnene vippet ned fra tronen i hjemlandet av nettopp PSG.

  I mesterligaen ble det exit i kvartfinalen, også det mot PSG.

  Signe Bruun spilte tidligere for Fortuna Hjørring i fire sesonger. Hun står med 13 landskamper.

  Sammen med Bruun har også den nederlandske midtbanespilleren Daniëlle van de Donk og den chilenske keeperen Christiane Endler. Van de Donk har signert en toårskontrakt, mens Endler har kontrakt til juni 2024.

  Spain Soccer Women's Champions League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Çalhanoglu på vei til erkerival

  Hakan Çalhanoglu forlater AC Milan som bosmanspiller og går gratis til erkerivalen Inter. Det bekrefter den tyrkiske stjernen mandag.

  Calhanoglu og Tyrkia røk ut av EM søndag kveld da de tapte deres tredje strake kamp i turneringen med et 1-3-tap mot Sveits. Nå returnerer stjernespilleren til Milano, men ikke for å spille for Milan, klubben han har vært i siden 2017.

  – Jeg har blitt enig med Inter. Jeg reiser til Milano i morgen og signerer kontrakten, sier Calhanoglu til tyrkiske trtspor.

  Hakan Çalhanoglu
  Foto: Str / AFP
 • Bøe Risa ferdig i Sandviken

  Det var mange som ble overrasket da Vilde Bøe Risa vendte hjem til Bergen og signerte for Sandviken før denne sesongen.

  Hun brukte lang tid på å finne seg ny klubb etter at kontrakten hennes med Göteborg gikk ut i desember 2020. Bøe Risa var blant annet koblet til Manchester United, men i slutten av april signerte hun altså en kontrakt med Sandviken ut året.

  Nå bekrefter Toppserielaget at Bøe Risa er ferdig i klubben etter bare tre spilte kamper. Begge parter har blitt enige om å terminere kontrakten, heter det i en pressemelding.

  Det står også at landslagsprofilen vil offentliggjøre ny klubb i begynnelsen av juli.

  Football, Norway, Practice. Vilde Bøe Risa.
  Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
 • Tettey-comeback var ikke nok

  Selv en tilbakevendt Alexander Tettey og 600 tilskuere på Lerkendal var ikke nok til å skaffe Rosenborg tre poeng etter nedturen mot Strømsgodset forrige helg. Nå er det seks poeng opp til rival Molde på serielederplass.

  Selv om Rosenborgs Dino Islamovich fant veien til nettmaskene etter bare 12. minutter, stoppet dommeren den gleden. Målet ble annullert på grunn av offside.

  62. minutter skulle det ta før ballen satt i nettmaskene igjen. Det var det Joachim Thommassen som fikset - sitt første mål på over to år.

  Dermed endte gjensynet med Lerkendal poengløst for den mangeårige utenlandsproffen. Tettey avsluttet proffkarrieren i Norwich i vår.

  Rosenborg - Sarpsborg08
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Kamara matchvinner i MLS

  Ola Kamara fortsetter å score for DC United i MLS. Natt til søndag scoret han kampens eneste mål i 1-0-seieren mot et svekket Inter Miami.

  Miami-laget, som eies av David Beckham og trenes av Phil Neville, måtte klare seg uten blant andre Rodolfo Pizarro og Gonzalo Higuaín.

  20 minutter før slutt skulle Kamara få scoringen sin. 31-åringen trillet et straffespark kaldt og rolig i mål. Han så på keeper hele veien og ventet ham ut.

  Kamaras DC United ligger på 6.-plass i avdeling øst. Kamara har scoret fire mål på seks kamper, men kun startet i to av dem. (NTB)

  MLS DC United Inter Miami Soccer
  Foto: Jim Rassol / AP