Her scorer Thorstein Helstad

Den kvikkbeinte angriperen viste målteft av rang hjemme mot Bodø/Glimt.

helstad scorer

Før kampen mot Bodø/Glimt lå Brann åtte poeng bak serieleder Stabæk og var avhengige av tre poeng mot overraskelseslaget i årets Eliteserie for å holde liv i håpet om seriegull i Bergen.

Tre scoringer av Thorstein Helstad bidro til at gullhåpet fremdeles lever. Sluttresultatet ble 4-1 etter en sjanserik og underholdende fotballkamp.

Tidlig scoring

For det begynte lovende. Allerede etter tre minutter gikk bergenserne opp til 1-0. Det er Helstad som er frempå og fosser forbi Glimt-forsvaret. Han setter ballen trygt inn nede i hjørnet bak Pavel Londak.

Brann gikk offensivt ut og fikk kampen tidlig inn i sitt spor. De fortsatte å presse Bodø/Glimt etter kalddusjen. Utover førsteomgangen kom bodøværingene imidlertid noe mer inn i kampen, i en førsteomgang som ble stadig mer jevnspilt.

Sjanseskapende Brann

helstad/demba

Thorstein Helstad blir gratulert av Njogu Demba-Nyrén.

Allikevel var det Brann som hadde de største sjansene og bergenserne var hele tiden nærmere 2-0 enn Glimt var utlikning. Gjennom kampen var Helstad omtrent alene med Londak hele åtte ganger.

Så da 2-0 kommer bare sekunder før pause ved Njogu Demba Nyren, som etter flere forsøk på avslutning til slutt lykkes, er det fullt fortjent. Jan Gunnar Solli er arkitekten, han tar seg forbi Willis Forko og legger inn fra høyre. Demba Nyren får skutt via en Glimt-spiller og i mål.

Redusering

Men så øyner Bodø/Glimt nytt håp idet Trond Olsen får ballen og fosser frem mot Branns 16-meter. Ballen ender til slutt opp hos Thiago Martins som kommer seg forbi Håkon Opdal i Brann-buret. Reduseringen er litt imot spillets gang.

Bare to minutter senere spilles imidlertid Helstad nok en gang gjennom av Demba-Nyren. Han går på løp og plasserer ballen iskaldt til venstre for Londak i Glimt-målet. Dette var Brann-spissens tiende scoring i Eliteserien denne sesongen.

Redning på strek

Allerede i det 55. minutt kunne spikeren bli satt i Glimt-kista da Runar Berg holder laget sitt inne i kampen ved å redde to skudd fra streken. Først pirker Bakke ballen mot mål, så klarerer Glimt, før Solli skyter fra 20 meter.

Store Brann-sjanser

Brann kom til flere sjanser. I tillegg til stolpeskudd var Helstad alene foran åpent mål. Selv om Glimt satte inn redusering var seieren aldri riktig truet. Verdt å merke seg er samspillet mellom Helstad og Demba-Nyren, som gjennom hele kampen skapte farlige Brann-sjanser.

Brann-trener Mons Ivar Mjelde sa etter kampen at de skal jobbe med samhandlingen fremover, i håp om å heve effektiviteten. Spesielt skulle han ønske at Helstad var ytterligere litt effektiv:

- Han kunne ha skåret 7-8 ganger.

Fortjent seier

Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen bruker ikke tiden på bortforklaringer etter kampen:

- De vinner fortjent. Det er ingenting å si på det.

Før Stabæk spiller sin kamp i den 12. runden i Eliteserien er det nå bare fem poeng opp til førsteplassen. Håpet om å forsvare fjorårets seriegull lever fremdeles i Bergen.