Hopp til innhold

Mareritt-trekning for England i VM

Fotball-England sukket høyt da gruppene til Brasil-VM ble klare. England skal møte tre nasjoner de aldri før har slått i VM-sammenheng.

Rooney møter Suarez og Balotelli

'NIGHTMARE DRAW': Engelske sportsaviser stempler VM-trekningen som en mareritttrekning for England. Wayne Rooney og hans lagkamerater skal bryne seg mot Luis Suarez (Uruguay) og Mario Balotelli (Italia) allerede i gruppespillet.

Foto: Bogdan Maran / Ap

Vicente del Bosque

Spania-trener Vicente del Bosque viste frem VM-troféet under seremonien i Brasil. Spania er regjerende verdensmestere fra 2010.

Foto: NELSON ALMEIDA / Afp

Gruppene til neste sommers fotball-VM ble trukket fredag ettermiddag, og godbitene står i kø for mesterskapet som starter 12. juni 2014.

Brasil åpner mesterskapet mot Kroatia, mens allerede på dag to skal VM-finalistene fra 2010, Nederland og Spania, møtes.

 • Se alle VM-gruppene nederst i artikkelen!

England får det tøft

Den kanskje tøffeste gruppen ble gruppe D. Gruppa består av Uruguay, Italia og England - alle tidligere verdensmestere - i tillegg til Costa Rica.

På sosiale medier jamrer flere profilerte engelskmenn seg over trekningen, som mange nok vil mene kan bli i overkant tøff for Wayne Rooney og co.

Også England-sjef Roy Hodgson erkjenner at gruppespillet blir tøft.

– Det er en tøff gruppe, det er ingen tvil om det. Med Italia og Uruguay er det nesten som om vi fikk to førsteseedede lag i gruppen vår, sier manager Roy Hodgson ifølge BBC.

– Bye, bye, England! skriver en profilert engelsk fotballjournalist på Twitter.

Den anerkjente britiske avisen Telegraph stempler trekningen som en «mareritt-trekning».

– Tøff gruppe... men hva så? Hvis vi har planer om å vinne vil vi måtte slå de beste lagene uansett, skriver England-midtbanespiller Jack Wilshere på Twitter.

– Det blir vanskelig for engelskmennene. Jeg sier ikke «bye, bye» helt ennå, men det er klart det blir vanskelig med denne gruppa, sier NRKs mangeårige kommentator Arne Scheie.

Statistikken er imidlertid ikke på engelskmennenes side: «Three Lions» har aldri slått Luis Suarez' Uruguay i en offisiell kamp, og bare vunnet én av de sju siste kampene mot Italia. England har imidlertid aldri slått Italia i et VM.

England har aldri møtt Costa Rica.

– Lykke til, Roy! Det kommer du til å trenge, skriver Daily Mirror-journalist John Cross.

VIDEO: England trukket i knalltøff gruppe:

(artikkelen fortsetter under videoen)

I dag ble gruppene til sommerens fotball-VM i Brasil trukket. Åpningskampen blir mellom vertsnasjonen og Kroatia. Det som ser ut til å bli den tøffeste gruppa er gruppe D, med Italia, Kroatia og Uruguay og England. Reporter: Patrick Rowlands, redigerer: Ingvild Øvretveit.

USA-Diskerud: – Heftig gruppe!

Også blant de tøffeste gruppene er gruppe G, der Tyskland, Ghana, USA og Portugal skal møtes.

Norske Mikkel Diskerud, som har amerikansk statsborgerskap, skal altså møte stjerner som Cristiano Ronaldo og Mesut Özil i gruppespillet med sitt USA.

Mikkel Diskerud

Mikkel Diskerud har spilt seg til fast plass på USA-midtbanen og skal spille VM til sommeren.

Foto: RODRIGO ARANGUA / Afp

– Heftig gruppe, må jeg si! Tyskland er jo et maskineri. Det skal bli morro å møte Ghana også. De har jo Adam Larsen Kwarasey (Strømsgodset-keeper journ.anm.) i mål. Han kjenner jeg jo litt, sier Diskerud til NRK.no.

– Nå skal vi studere lagene vi skal møte. Det blir veldig spennende, sier Diskerud.

USA-trener Jürgen Klinsmann skal altså møte nasjonen han trente til bronsemedalje i VM 2006 - Tyskland. Faktisk scoret Klinsmann for Tyskland sist USA og tyskerne møttes i VMs gruppespill i 1990.

– Det blir nok en av de store samtaleemnene under dette mesterskapet, sier Diskerud.

OK gruppe for Neymar og co.

Vertene fra Brasil åpner mot Kroatia og skal også ut mot Mexico og Kamerun under neste års fotball-VM.

Brasilianerne bør dermed ha alle tiders sjanse til å avansere fra gruppe A. Trekningen ble foretatt i Costa do Saupe fredag kveld.

Hjemmelaget åpner neste sommers fotballfest mot Kroatia i Sao Paulo 12. juni. Brasil er regnet blant gullfavorittene i mesterskapet.

I forrige VM ble det stopp i kvartfinalen for sambanasjonen. Nederland vant 2-1 og tok senere sølv med finaletap for Spania. I finalen i kontinentcupen (også kalt prøve-VM) i sommer slo Brasil nettopp Spania 3-0.

Frankrike havnet i den trolig enkleste gruppen. Gruppe E består av Sveits, Equador og Honduras, i tillegg til Frankrike.

Les også: Her er VM-ballen «Brazuca»

Her er gruppene:

Gruppe A:

Brasil, Kroatia, Kamerun, Mexico.

Gruppe B:

Spania, Nederland, Chile, Australia.

Gruppe C:

Colombia, Hellas, Elfenbenskysten, Japan.

Gruppe D:

Uruguay, Italia, England, Costa Rica.

Gruppe E:

Sveits, Equador, Frankrike, Honduras.

Gruppe F:

Argentina, Bosnia-Herzegovina, Nigeria, Iran.

Gruppe G:

Tyskland, Portugal, Ghana, USA.

Gruppe H:

Belgia, Algerie, Russland, Sør-Korea.

PS! VM-finalen spilles på Maracanã stadion i Rio de Janeiro den 13. juli.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Uefa undersøker mulig rasisme mot finsk spiller

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har åpnet sak på mistanke om at Finland-profilen Glen Kamara ble utsatt for rasisme i 2-0-seieren over Montenegro.

  Det kommer fram i en kort uttalelse fra Finlands fotballforbund.

  To røde kort og fem advarsler ble gitt til det montenegrinske hjemmelaget i løpet av mandagens nasjonsligakamp i Podgorica. Underveis i det ampre oppgjøret utvekslet Kamara noen ord med flere av Montenegros spillere før han ble ført unna av lagkamerater og deler av det finske støtteapparatet, melder Yle.

  Finlands Glen Kamara
  Foto: SAVO PRELEVIC / AFP
 • Tromsø-forsvarer ute resten av sesongen

  Niklas Vesterlund (23) har i år vært en viktig brikke for Tromsø i Eliteserien. Et tretthetsbrudd gjør at de resterende kampene ryker.

  Nordlys opplyser at Vesterlund er ferdig for sesongen. Dansken har startet samtlige 23 kamper for Tromsø og scoret to mål.

  – Jeg gikk av rett etter pause mot Viking søndag for en drøy uke siden fordi jeg merket at det ble for mye. Jeg hadde hatt litt vondt i ryggen i en uke før det, men at det var så ille, det trodde jeg ikke, sier Vesterlund til iTromsø.

  Eliteserien i fotball 2022: Tromsø - Kristiansund
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Vålerenga-spiller røk korsbåndet

  Agnete Nielsen (23) er satt ut av spill i lang tid. Vålerengas danske angriper pådro seg en alvorlig kneskade i 5-0-seieren over Stabæk nylig. Nielsen måtte ut etter en drøy halvtimes spill på Nadderud. MR-sjekken har avdekket at korsbåndet er ødelagt.

  – Jeg både kjente det og hørte det med en gang. Det er selvfølgelig trist, men jeg har røket korsbåndet i det andre kneet tidligere og vet hva jeg må gjøre for å komme tilbake igjen. Og det skal jeg klare, sier hun i en uttalelse.

  Football, Toppserien, Arna-Bjørnar - Vålerenga
  Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY
 • Southgate forsvarer Maguire-valg

  England-trener Gareth Southgate mottok kritikk for valget av Harry Maguire og Luke Shaw i lagoppstillinga mot Tyskland mandag kveld, på grunn av lite spilletid på klubblag.

  Etter kampen viste han sin støtte for spillerne, men erkjente at han vil vurdere å ta de ut om situasjonen ble «uholdbar».

  – Det vil alltid vekke debatt. Men jeg tror at vi i disse stundene må støtte våre beste og mest erfarne spillere, med mindre vi er i en situasjon der det er nesten uholdbart og umulig å velge dem, sa Southgate på pressekonferansen etter kampen.

  Mandag opplevde Maguire igjen at England-fansen buet da navnet hans ble lest opp over høytaleranlegget.

  UEFA Nations League - Group C - England v Germany
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Beklager etter støtende video: Tilbake i troppen

  Nord Irlands Conor McMenamin ble kort tid før kamp mot Kosovo lørdag, fjernet fra troppen etter at en video av ham gikk viralt på sosiale medier.

  I videoen skal McMenamin sunget slagord i støtte for IRA (Den irske republikanske armé).

  Nå beklager han seg, og er tilbake i troppen mot Hellas tirsdag.

  – Videoen ble laget for mange år siden. Jeg er lei meg og jeg angrer. Vi gjør alle feil, sier McMenamin.

  Han fikk sin debut for landslaget i juni i år.

  UEFA Nations League - Group J - Cyprus v Northern Ireland
  Foto: YIANNIS KOURTOGLOU / Reuters
Italy England Nations League Soccer