Hopp til innhold

Her er Messis trøstepremie

Lionel Messi så brydd ned i bakken da han fikk gullballen som VMs beste spiller. Finaletapet gjør at han kanskje alltid må leve i skyggen av Diego Maradona.

Messi med gullballen

Lionel Messi fikk gullballen etter finalen, uten at det så ut til å trøste ham noe særlig.

Foto: NRK

Laster innhold, vennligst vent..

Alt lå til rette for at Lionel Messi skulle oppnå den samme legendestatusen som Diego Maradona. Det var VM-finale, og Messi var verdens beste spiller.

Men da Mario Götze sendte Tyskland i ledelsen i ekstraomgangene, knuste han Messis drøm om å bli den neste store argentinske VM-helten.

Frisparket Messi tok på overtid i ekstraomgangene ble symptomatisk for Messi i finalen. Sjansen var der, men det ville seg ikke.

Messi med VM-trofeet

Lionel Messi kunne kun kaste et lengselsfullt blikk etter VM-trofeet da han gikk for å motta sølvmedaljen sin.

Foto: Hassan Ammar / Ap

Etter kampen ble Messi tildelt gullballen om bevis på at han var VMs beste spiller. Det så ikke ut til å trøste den lille magikeren. Ved siden av Manuel Neuer, som ble kåret til VMs beste keeper, ble Messi stående å se ned i bakken mens hele stadion hyllet de to spillerne.

Stolt trener

Argentina-trener Alejandro Sabella mente Messi fortjente gullballen, i konkurranse med blant annet Arjen Robben og James Rodriguez.

– Jeg synes han gjorde det. Han spilte et fantastisk VM. Han var helt avgjørende for at vi kom så langt, sa Sabella på pressekonferansen etter kampen.

Heller ikke sølvmedaljen så ut til å trøste Messi. Umiddelbart etter å ha gått ned fra podiet der de argentinske spillerne fikk utdelt medaljene, tok kapteinen den av.

Sabella roste sølvvinnerne etter kampen

– Jeg er veldig stolt av spillerne. De har imponert meg hele veien og blitt bedre og bedre. Det er smertefullt å tape finalen, men jeg er fornøyd med at spillerne mine har gitt alt.

Kjempesjanse

Messi startet kampen bra, og var farlig de gangene han var involvert. Mange gode løp langs venstrekanten skapte problemer for tyskerne, uten at det ga uttelling.

De lyseblå argentinerne på Maracaña tok helt av hver gang Lionel Messi ble servert ballen. Driblefantens ballberøringer ble hyllet med et "olé", og flere og flere reiste seg jo nærmere 27-åringen kom Neuer.

Så, bare to minutter ut i andre omgang, skjedde det alle ventet på. Messi var helt alene gjennom, dro ballen perfekt med seg og avsluttet. Dette var øyeblikket han skulle bli Argentinas store helt. Men avslutningen snek seg like utenfor stolpen, og hele Argentina fortvilte sammen med Messi.

Messi spilles gjennom mellom Boateng og Hummels.

Se Messis enorme sjanse tidlig i andre omgang.

Legenden

Lionel Messi har vært den beste fotballspilleren på planeten i flere år. Han vant gullballen fire år på rad fra 2009-2012, og har vunnet et utall titler med Barcelona.

Foran dette VM sto han likevel i skyggen av en annen argentiner, mannen som blir betegnet som tidenes beste spiller. Diego Armando Maradona.

Mannen som nærmest egenhendig sikret Argentinas VM-tittel i 1986. Mannen som scoret to mål mot England i det mesterskapet som er like legendariske som Maradona selv. «Guds hånd», og et sololøp fra midtbanen mange regner som det beste målet som noensinne har blitt scoret i et VM.

I 1990 var Maradona kaptein igjen, og Argentina gikk til finalen. Igjen. Det ble tap for Vest-Tyskland, og siden har ikke Argentina vært i en VM-finale. Helt til nå.

Guddommelig

Maradona ble kastet ut fra VM i 1994 etter å ha blitt tatt i doping, og ledet Argentina i VM i 2010, der de ble sendt på hodet ut etter et ydmykende 4-0-tap for nettopp Tyskland, uten at det har hindret hans legendestatus i hjemlandet.

Maradona har alttid vært frittalende, og har slengt med leppa mot pressen, kolleger, Pelé og stort sett alle andre som har sagt ham imot. Disse uttalelsene har bare økt hans anseelse i Argentina.

I Argentina er Maradona mer enn en vanlig mann. Han er nærmest en gud. Den gudestatusen må Lionel Messi vente minst fire år til på å oppnå.

Fotball

 • Sørloth scoret da Real Sociedad sikret mesterligaspill

  Alexander Sørloth sitt tolvte seriemål for sesongen da da Real Sociedad tapte 1-2 for Atletico Madrid søndag. Dermed er han tidenes mestscorende nordmann i én og samme La Liga-sesong.

  Det gjenstår bare én serierunde i spansk toppfotball denne sesongen, og med fire poeng ned til Villarreal på femteplassen er Real Sociedad sikret plass i mesterligaens gruppespill neste sesong. Villarreal tapte 1-2 for Rayo Vallecano søndag, skriver NTB.

  Sørloth, scoring
  Foto: LLUIS GENE / AFP
 • Målrikt mellom Southampton og Liverpool

  Mohamed Elyounoussi og Southampton var nedrykksklare før siste serierunde, men de bidro likevel med underholdning søndag. Da spilte de nemlig 4-4 mot Liverpool.

  Elyounoussi var med fra start for Southampton og ble byttet ut etter 63 minutter. Totalt spilte han 33 seriekamper denne sesongen, 27 fra start. Han noterte seg for ett mål og én målgivende pasning, skriver NTB.

  Premier League - Southampton v Liverpool
  Foto: PETER NICHOLLS / Reuters
 • Aston Villa kapret den siste europaplassen i Premier League

  Aston Villa vant 2-1 mot Brighton i siste serierunde av Premier League. Dermed endte laget på 7.-plassen som gir kvalifisering til serieligaen.

  – Det er utrolig. Da jeg våknet opp på bursdagen min var dette det eneste jeg ønsket meg. To assist, tre poeng og spill i Europa igjen, sa Aston Villa-spiller Jacob Ramsey etter kampen, ifølge BBC.

  Midtbanespilleren fylte 22 år søndag, melder NTB.

  Premier League - Aston Villa v Brighton & Hove Albion
  Foto: ED SYKES / Reuters
 • City tapte med Haaland på benken

  Erling Braut Haaland ble værende på benken gjennom hele oppgjøret da Manchester City tapte 0-1 borte for Brentford i siste serierunde.

  Manchester City ble kronet til seriemester lørdag for en uke siden, og kampen mot Brentford hadde derfor liten betydning for laget.

  Ethan Pinnock scoret kampens eneste mål.

  Haaland, Brentford
  Foto: BEN STANSALL / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund