La Manga - London - Warszawa for "Drillo"

Egil Olsen skal reise Europa rundt denne uken.

Egil "Drillo" Olsen og Ola By Rise i samtale med Tromsøs Tom Høgli på La Manga.

Egil 'Drillo' Olsen og Ola By Rise i samtale med Tromsøs Tom Høgli på La Manga. 'Drillo' mener at Høgli var en av de beste spillerne på landslaget i fjor.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Norge spiller ikke landskamp i fotball før 3. mars. Men det betyr ikke at landslagssjef Egil Drillo Olsen ligger på latsiden.

Les også: By Rise fortsetter

"Drillo" har et hektisk reiseprogram fram til uttaket 15. februar. Og i disse dager er han på La Manga i Spania sammen med assistent Ola By Rise.

Egil Olsen og Ola By Rise i samtale med Per-Mathias Høgmo.

Drillo og Ola By Rise snakker også med trenerne under sitt opphold på La Manga, her Tromsøs sjef, Per-Mathias Høgmo.

Foto: Gunnar Grindstein

– Vi er inne i en fase der vi reiser rundt og ser på alle de sentrale spillerne på landslaget. Da passer det godt å være her på La Manga nå. Her har vi Odd, Vålerenga og Tromsø. Da ser vi litt på treningene, ser på matcher og prater med spillerne og trenere, sier "Drillo" til NRK.

Til London onsdag

Han og By Rise så Odd Grenlands målløse kamp mot polske Lech Poznan søndag og ser Vålerenga-Tromsø på La Manga tirsdag kveld. Deretter reiser de videre.

– Jeg reiser til London for å se på Fulham-Aston Villa og snakker med de spillerne vi har der. Ola skal se Le Mans-Toulouse i Frankrike, sier "Drillo".

3. mars spiller Norge årets første landskamp – mot Slovakia på Ullevaal. Troppen tas ut i midten av februar.

– Vi prioriterer i den fasen vi er i nå den kjernetroppen vi hadde i 2009, de som spilte mange landskamper i fjor. Men det er mange spillere som ligger i vannskorpa, blant annet flere på U21-landslaget, sier "Drillo".

Spiller mot Slovakia uansett

"Drillo" skal til Warszawa og trekningen der 7. februar. Den er han meget spent på.

– Selv om vi trekker Slovakia i EM-kvaliken, er vi innstilt på å spille kampen 3. mars, sier "Drillo", som har studert seedingsgruppene nøye.

Ola By Rise skal ytterligere to ganger tilbake til La Manga før seriestart.

– Jeg får vel dekket 7-8-9-10 eliteserielag, så det blir nok reising, humrer Ola By Rise.

– Vi må være der ting skjer og snakke med både trenerne og spillerne. Så det handler om å gjøre en best mulig kartleggingsjobb, sier By Rise.

Fotballnyheter