Her er Harts beskjed til Pirlo etter det magiske frisparket

MANAUS (NRK.no): Joe Hart ble lurt trill rundt av skruen i Andrea Pirlos frispark. Den forbløffede reaksjonen etterpå sier det meste.

Joe Hart og Andrea Pirlo

Joe Hart blir fintet fullstendig på sidelinjen av skruen i Andrea Pirlos frispark, som treffer tverrliggeren. Etter kampen gikk han måpende bort til Pirlo (innfelt).

Foto: NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

TV-kameraene fanget opp Hart som takket Pirlo for kampen etter 1-2-tapet. Ansiktsuttrykket til Manchester City-keeperen viser hvordan han var like imponert over Italia-veteranen som TV-seerne.

«Wow, that free kick,» utbryter Hart tydelig mens han rister på hodet og ser ut som han ikke kan tro det han har sett.

Laster Twitter-innhold

Du kan se frisparket han snakker om i videovinduet under (sammen med noen andre Pirlo-høydepunkter fra den mesterlige kampen han spilte mot England).

Andrea Pirlo med mange lekne involveringer mot England.

VIDEO: Sjekk ut noen av Andrea Pirlos lekre detaljer i kampen mot England-

Ydmyket

Stakkars Hart tror ballen skal gå den ene veien, men blir fullstendig lurt av superveteranen idet den skrur i motsatt retning. Tverrliggeren er det eneste som redder Englands keeper fra å bli ydmyket av Pirlo i sitt andre mesterskap på rad.

– Pirlo er så god at jeg er overbevist om at han prøvde å treffe tverrliggeren, sier den tidligere storscoreren Thierry Henry til Sky Sports.

– Det var synd den ikke gikk inn, men det viktigste var at vi vant kampen, sier Pirlo selv til italiensk TV.

Imponerende tall

Midtbane-veteranen stod for en annen av kampens store prestasjoner da han elegant hoppet over ballen før 1-0-målet. Men Juventus-stjernen leverte ikke bare flashy høydepunkter. Tallene viser at han var usedvanlig effektiv:

  • Han traff med 108 pasninger, ifølge Opta. Det er klart mest i VM så langt. Ifølge ESPN har bare 12 spillere spilt 100 eller mer vellykkede pasninger i en VM-kamp siden 1966.
  • Han traff med 95 prosent av pasningsforsøkene sine.
  • Han hadde 117 involveringer med ballen.

Den sistnevnte statistikken får Joey Barton til å kalle Pirlo en Gud.

Laster Twitter-innhold

Også England-trener Roy Hodgson roser 35-åringen.

– Vi må bare ta av oss hatten, sier han om midtbaneduoen Pirlo og Daniele De Rossi.

Rundlurt i 2012

Før kampen var britiske medier svært opptatt av duellen Hart mot Pirlo. De to har ikke møtt hverandre på banen siden England røk ut av fotball-EM på straffer for to år siden.

Da prøvde Hart å psyke ut italienerne, men Pirlo drepte alt engelsk overtak ved å kippe ballen midt i mål - også den gangen en ydmykelse for Hart.

Det var vendepunktet i straffekonkurransen.

Enkelte mediekommentatorer har gått så langt som å antyde at Hart aldri har vært helt seg selv etter den straffen.

– Jeg tror ikke han ville ydmyke meg. Han gjorde det han trodde var nødvendig for å score for landet sitt, og jeg gjorde det samme, har Hart sagt til Daily Mail.

EM 2012: Se straffekonkurransen her

Hart

Fotballnyheter