Har ikke fått millonkrav

Tromsø IL har ikke hørt noe om det påståtte kravet på 12 mill. fra Standard Liege.

Ruben Yttergård Jenssen blir værende i Tromsø
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

 - Jeg velger å se dette som en frustrasjon over at spilleren takket nei, sier administrerende direktør i TIL, Tom Bendiksen, til NRKsporten.

- Kontraktsbrudd

Det var i forrige uke at Standard Liege via avisa Nordlys meldte at de ville komme med et krav til Tromsø IL på 12 millioner, for brudd på avtalen de skrev da Ole Martin Årst kom fra den belgiske klubben til Tromsø.

Årst kom tilbake til "Gutan" sommeren 2003, for om lag 600.000 euro- en pris langt under markedstakst. En av grunnene til at Standard Liege gikk med på det, var at det i avtalen sto at de skulle få en ung og lovende spiller tilbake.

Sist fredag takket Ruben Yttergård Jenssen (19) nei til et kontraktsforslag fra klubben, og dermed svarte general manager Pierre Francois med et krav på 1,5 mill. euro.

- Når Ole Martin Årst ble solgt til Tromsø, skulle vi få en ung og uetablert spiller i retur. Det har vi nå forsøkt to ganger – uten at vi har fått det til. Da sier vi stopp. Jeg vil i neste uke, mandag eller tirsdag, forberede de neste skritt overfor Tromsø, uttalte Francois til Nordlys fredag.

Stille fra Standard

Men TIL har ikke hørt noe fra Standard etter at Yttergård Jenssen takket nei.

- Om de skulle ta kontakt og fremme et slikt krav, føler jeg meg trygg på at vi har vårt på det tørre. Ordlyden i kontrakten går på at det er opp til spilleren å bestemme om de vil takke ja eller nei til tilbudet. Vi kommer heller ikke til å godta eller betale et slikt krav, om det skulle komme, sier Bendiksen bestemt.

Fotballnyheter