NRK Meny
Normal

Har fått bud på «den nye Schmeichel»

Sarpsborg 08 bekrefter at de har mottatt bud på keepertalentet Kjetil Haug (15).

Kjetil Haug

Flere engelske klubber har vist interesse for Kjetil Haug (15) fra Halden. Her fra et treningsopphold med Manchester United tidligere i høst.

Foto: Privat

– Det er interesse fra flere hold på Kjetil Haug. Ett bud er mottatt, og vi har samtaler med flere klubber, sier leder Bjørge Øiestad i Sarpsborg 08s sportslige utvalg til NRK.no.

15-åringen fra Halden har tidligere vært på treningsopphold i både Everton, Manchester United og Manchester City. I tillegg har Arsenal vist interesse.

Vil ikke nevne navn

Kjetil Haug

Da 15-åringen trente med Manchester United fikk han prøve seg i kamp for U16-laget.

Foto: Privat

Ifølge Sarpsborg Arbeiderblad har Sarpsborg 08 fått beskjed om at det kommer et bud til fra en annen klubb, mens også en tredje klubb vurderer å legge inn bud.

– Av respekt for klubbene ønsker vi ikke å kommentere navn på klubber, eller bekrefte/avkrefte at det er noen av de klubbene Kjetil har besøkt, sier Øiestad til avisa.

– Dette kan ende med et salg og overgang for Kjetil, men det kan også ende uendret, det vi si at Kjetil fortsetter i Sarpsborg 08. Kjetil med foreldre har selv mye å si for utfallet av dette, utdyper han overfor NRK.

Øiestad sier at han forventer at det vil gå en stund til før Kjetil Haugs fotballfremtid er avklart.

NRK har vært i kontakt med 15-åringens far, Cato Haug. Han representerer sønnen, men ønsker ikke å kommentere saken.

– Dette er et anliggende mellom de involverte klubbene, og jeg henviser til Sarpsborg 08, sier han til NRK.no.

Har proffkontrakt

Sist uke sammenliknet den engelske avisen Daily Mail 15-åringen med den danske Manchester United-legenden Peter Schmeichel.

– Det er litt spesielt å bli sammenlignet med en som er blant tidenes beste keepere, og som også er ett av mine forbilder, sa Kjetil Haug til NRK.no da.

Haug har signert proffkontrakt med Sarpsborg 08, og selv om han kobles til begge Manchester-lagene og flere andre engelske klubber, har han tidligere uttalt at han like gjerne kan bli værende der han er.

– Det er viktig å holde beina godt plantet på jorda, og ikke ta helt av. Jeg fokuserer å den jobben jeg har å gjøre i Sarpsborg 08. Det er her jeg er nå og skal utvikle meg videre.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.