NRK Meny
Normal

Kjetil (15) trente med United-stjernene

Manchester United ble så imponert av norske Kjetil Haug at de inviterte ham tilbake til et nytt opphold.

Kjetil Haug

Kjetil Haug fra Halden fikk en unik mulighet til å trene med stjernene til Manchester United i helgen.

Foto: Privat

Unggutten går til vanlig på ungdomsskole i Halden og spiller for juniorlaget til Sarpsborg 08.

Årets høstferie tilbringer han i Manchester. Denne uken skal han trene med Manchester City. Forrige uke var han hos naborival United.

– Alle 15-åringer drømmer vel om å få trene med et Premier League-lag, så det var stort å få trene med A-laget til Manchester United. Det har vært veldig spennende og det er utrolig motiverende, sier Haug på telefon fra England.

Flere klubber interessert

Kjetil Haug

Haug spilte 90 minutter for United i 3-2 seieren over Aston Villa.

Foto: Privat
Kjetil Haug

Kjetil Haug med det som muligens kan bli hans nye lagkamerater i Manchester United.

Foto: Privat

Haldenseren fikk også 90 minutter i mål for Uniteds U-16 lag i 3–2 seieren over Aston Villa.

15-åringen har imponert såpass at han har et stående tilbud fra klubben om å komme tilbake ved en senere anledning.

– United vil veldig gjerne gå videre og vi har i fellesskap blitt enige om at det mest fornuftige vil være å gi Kjetil en hel uke her. Da får han kjenne på livet som akademispiller fra mandag til søndag. Han skal bo hos en vertsfamilie og se hvordan skoleopplegget er her, sier pappa Cato Haug.

Speidere fra den regjerende seriemesteren i England har vært i Norge flere ganger for å se på keeperen. Men de har allerede fått konkurranse om unggutten.

Tidligere i år var Haug på et treningsopphold i Everton. Også de har invitert ham tilbake.

– Nå skal vi først besøke Manchester City i tre dager. I tillegg skal vi til Arsenal senere i år og tilbake til Everton. Da får jeg sammenlignet litt opp mot opplegget jeg har i Sarpsborg 08. Jeg tar nok en avgjørelse før jul på hva jeg gjør neste sesong, sier Kjetil.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjetil Haug

Unggutten fikk også en omvisning på Old Trafford. Her foran Sir Alex Ferguson Stand.

Foto: Privat

Har beina på jorda

Men om Kjetil Haug følger i fotsporene til blant annet Lars Stubhaug, og Tobias og Eirik Holmen Johansen, og utvikler keeperkarrieren videre i England er ikke sikkert.

– Jeg har selvfølgelig en drøm om å spille i England når jeg blir eldre. Men det er ikke sikkert at det skjer allerede til neste år, for jeg har allerede et fantastisk opplegg i Sarpsborg 08 og blir tatt godt vare på der, sier han.

Hvordan er det å bli fulgt så tett av de største klubbene i England?

– Det er litt spesielt når man ser på hvilke klubber det er snakk om. Men jeg prøver å holde beina godt plantet på jorda og utvikle meg best mulig hjemme i Norge. Så får vi se hva fremtiden bringer, sier han ydmykt.

Rett hjem til hverdagen

Kjetil Haug

15 år gamle Kjetil Haug skal trene med flere av de største klubbene i England.

Foto: Privat

Før Haug bestemmer seg for hva han vil gjøre videre i karrieren skal han og faren diskutere situasjonen med keeperens landslagstrener Harry Hansen.

G15-landslagstreneren mener turene til England gir Haug en unik mulighet.

– Disse treningsoppholdene vil forhåpentligvis gi ham noen gode referanser på hvor han står, og være en god motivasjon til å fortsette å jobbe hardt fremover.

Men han advarer unggutten mot å ta av på grunn av interessen.

– Han er bare på et akademi og de henter mange spillere i håp om at noen av dem skal slå til. Han må passe på å holde seg i førersetet her, og må bruke dette som motivasjon. Kjetil må gå steg for steg for å bli en god fotballspiller som voksen, sier Hansen.

De neste tre dagene venter fem treningsøkter med Manchester City før oppholdet i England avsluttes med Champions League-kampen mellom City og Bayern München onsdag.

Så er det rett tilbake til hverdagen for 15-åringen fra Halden.

– På torsdag er det rett hjem for å spille kamp for juniorlaget til Sarpsborg mot Follo. Vi startet forrige torsdag med å slå Lillestrøm, og avslutter mot Follo nå på torsdag. Denne uken har gått slag-i-slag, sier pappa Cato Haug.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utøvet vold mot samboeren

    Politiet i Sarpsborg har pågrepet en mann i 60-årene, skriver de på Twitter. Mannen skal være beruset og ha utøvet vold mot samboeren sin. Hun har blitt påført mindre skader.

  • Fem menn bortvist fra strand i Moss

    Politiet har valgt å bortvise fem menn fra Sjøbadet i Moss og sentrum etter at de skal ha oppført seg upassende overfor andre personer på stedet.