Hopp til innhold

Snart skal han vise seg for Premier League

Kjetil Haug fra Halden gleder seg veldig til høstferien. Fredag drar 15-åringen til England for å trene fotball med Manchester United og Manchester City, melder Sarpsborg Arbeiderblad.
Til vanlig spiller skoleeleven på Sarpsborg 08.

Kjetil Haug

- Litt spent, men mest glad. 15 år gamle Kjetil Haug, guttelandslagsspiller på juniorkontrakt med A-lagserfaring, skal på fotballakademi for Premier League-klubber.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Halden-gutten Kjetil Haug er i ferd med å ta på seg mer ansvar enn mange voksne menn kunne ha lyst til å tenke på. Han står fra før i mål på Sarpsborg 08's Junior-19-lag, og hospiterer også fra tid til annen i Eliteserieklubbens A-lagsstall.

Men i høstferien blir det helt andre dimensjoner over det 15-åringen skal itu med på banen. Da går turen til Manchester, og fotballakademiene til byens Premier League-klubber.

15 år gamle Kjetil Haug fra Halden skal ha høstferien på fotballakademi i Premier League-byen Manchester.

15 år og med A-lags-erfaring i Sarpsborg skal Haldengutten ta høstferien på fotballakademi i Manchester.

Vet litt om hva som venter

Kjetil har fått en forsmak på hva som venter ham fra en treningsopphold hos Everton.

- Jeg ble tatt veldig godt imot der, så jeg tror overgangen til Manchester skal gå fint, sier Haug.

- Jeg er litt spent, men mest glad.

Han har med seg foreldrene sine på turen, og tror det kan bli bra både for ham og dem. Da føler han seg mer trygg, og kan følgelig prestere bedre.

Fornøyd i Sarpsborg

I dag har 15-åringen kontrakt med Sarpsborg 08, og er svært fornøyd med hvordan han blir behandlet der.

Det blir en 9-10 treningsøkter i uka, og trening ihvertfall to timer hver dag.

Samtidig ser han frem til hva et opphold på et engelsk fotballakademi - der ungdommer fra 15 til 23 år samles for undervisning, og trener og spiller fotball sammen.

De rivaliserende storklubbene i Manchester bruker begge slike akademier. Kjetil har vært i Manchester før - men da var han utelukkende en tilskuer til fotballen.

Nå blir det spennede å se hva framtiden bringer.

- Sarpsborg 08 er en klubb som tar godt vare på meg, og satser på unge spillere. Jeg er veldig fornøyd.

- Men kommer det er godt sportslig tilbud f. eks. fra England eller et annet land, så har jeg ikke helt utelukket det heller.

- Foretrekker du England?

- Jeg har ikke sett hvordan de jobber f. eks. i Spania. I England virker det som om de har veldig gode metoder for å utvikle unge spillere. De tør satse på dem, de har gode akademier der de tar vare på de unge spillerne, svarer Kjetil Haug.

NRK anbefaler