Normal

Håpet endelig ute for Sverige

Sverige herjet med Albania, men Portugal slo Malta like lett og tok omspillsplassen i VM kvalifiseringsgruppe 1.

Zlatan Ibraqhimovic
Foto: Scanpix/AFP

Danmark ble VM-klare med seieren over Sverige lørdag. Sverige kunne ha tatt omspillsplassen hvis Portugal hadde avgitt poeng. Det skjedde ikke.

Kampfakta: Sverige - Albania

Portugal-seier

Lars Lagerbäck kunne fint trekke seg som svensk landslagssjef for noen dager siden. Derfor er han også nevnt som et mulig emne som ny norsk landslagssjef.

Det spilte ingen rolle at Albania ble slått 4-1, så lenge Portugal vant 4-0 uten en skadd Cristiano Ronaldo på laget.

Mellberg sentral

Olof Mellberg var sentral da Albania ble slått 4-1 onsdag kveld. Midtstopperen scoret to mål, begge før pause. Mellberg ble Sveriges toppscorer i kvalifiseringen med sine tre mål.

Mellberg spilte sin landskamp nummer 98, men har ennå ikke sagt at han gir seg på landslaget. Marcus Berg puttet også ett før pause. Anders Svensson la på til 4-1 fire minutter før full tid, for i mellomtiden hadde Hamdi Salihi redusert for albanerne.

VM-kval. gruppe 1

Tok farvel

Henrik Henke Larsson tok farvel med landslaget med sin kamp nummer 107. Det skjedde foran 25.342 tilskuere på Råsunda.

38-åringen har varslet at han gir seg som landslagsspiller. Danmark avsluttet sin foreløpige VM-kampanje med å tape 0-1 for Ungarn i Parken.

Trøsten for danskene er at de som eneste nordiske lag er klar for sluttspillet i Sør-Afrika til sommeren. Den trøsten er tross alt ikke så verst.

Fotballnyheter