Salat til Ivers & co?

Erik Hamrén vil ha sunnere toppidrettsutøvere i RBK.

Erik Hamrén

Erik Hamrén på mandagens RBK-trening

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- Fotballspillere er innstilt på å trene fotball, men ikke like mange er interesserte når det gjelder for eksempel kosthold. Spilleren må være seriøs på flere arenaer enn kun på treningsfeltet, sier han til Adresseavisen.

Opptil spilleren

I løpet av trener-karrieren har Hamrén overrasket flere spillere med sin lederstil, men understreker at spillerne selv avgjør hvordan overgangen blir.

- Har spillerne ambisjoner om å bli bedre, tror jeg de ikke blir så overrasket. Dette handler jo om hva de kan påvirke selv, for nettopp å bli dyktigere fotballspillere. Derfor er det viktig å opplyse dem om alt som kan bidra til dette. Om et bedre kosthold utgjør bare ti prosent, så er det likevel ti viktige prosent, sier han til avisen.

Vil ha 4-4-2

Treneren som torsdag tok seriegull med Aalborg, varsler at han vil bruke en 4-4-2 formasjon med miks av spill i lengderetningen og ballbesittelse. Hamrén tror spillerne vil takle overgangen til den nye spillefilosofien bra.

- Jeg føler at min filosofi er relativt lik det som har vært typisk for RBK. Det kan bli for mye kjæling og spill på tvers i dansk fotball, men jeg liker gjennombruddshissighet i tillegg til ballbesittelse. Derfor tror jeg overgangen ikke vil bli så stor for spillerne, selv om det alltid tar litt tid å bli kjent med hverandre, sier han.

Fotballnyheter