Gustafsson helt mot gamlelaget

Molde hadde en keeper som het Eddie Gustafsson. I dag stod han på motsatt side av banen, og reddet nok en gang tre poeng for Lyn. Verdensklasse mente gamle medspillere.

Eddie Gustafsson stopper avslutningsforsøk fra Mame Biram Diouf.

Eddie Gustafsson stopper et avslutningsforsøk fra Mame Biram Diouf, en av hans mange redninger mot Molde.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Lyn vant kampen 1-0, og Molde har nå ni hjemmekamper på rad i eliteserien uten seier.

Lyn startet med både Kim Holmen og Odion Ighalo på topp. Duoen skapte umiddelbart kaos, da den 18-årige nigerianeren la inn og Holmen headet en desimeter over mål. Etter 20 sekunder!

Og sånn fortsatte de hele førsteomgangen.

Hurtige Holmen og tekniske Ighalo snurret rundt med Moldes forsvar, og hadde fem gode sjanser til å ta ledelsen. Men de manglet begge det viktigste for en god spiss - kaldheten i avslutningsøyeblikket.

Det gjorde også Mame Diouf på Molde. Han fikk to gode muligheter i første omgang, men Gustafsson tok begge. Det var det eneste Molde skapte de første 45 minuttene, særlig virket midtbanen med Koskela, Hestad og Hoseth sommerslappe i regnværet på Molde Stadion.

- Vi var veldig, veldig gode i første omgang, sa en sedvanlig rolig og litt misfornøyd Lyn-trener Henning Berg.

Henning Berg fulgte opp med å klage på dommeren over for lite frispark. Den kritikken var trolig få andre enig i.

Svensk keepershow

Andre omgangen var Eddie Gustafsson sin.

Men først fortsatte Kim Holmen taktene fra før hvilen. Han fosset inn i feltet, la perfekt 45 grader tilbake til Bjarnason som rolig dro bort en Molde-forsvarer og trillet ballen bak en utspilt keeper Jan Kjell Larsen.

Lyn ledet fortjent 1-0.

Så tok Molde kraftig over.

Først fikk de kontroll defensivt, muligens fordi Lyn-spissene blei slitne. Så kom Pape Diouf innpå, og plutselig rant sjansene på. Uten at senegaleseren skal ha så mye av æren for det.

Men all ære til EM-vrakede Eddie Gustafsson:

48 min Hoseth fyrer løs fra skrått og kloss hold, Gustafsson redder sterkt.

63 min Hestad smeller til fra 16 meter - Gustafsson kjapt nede og redder.

65 min Mame Diouf står plutselig alene på fem meter. Gustafsson er lynkjapt ute og takler Molde-spissen.

85 min Hoseth fyrer løs på volley fra 10 meter. Treffer perfekt og ballen spretter via bakken. Svensken gjør en fantastisk redning og fister til innkast!

- Han er den desidert beste svenske keeperen. Jeg setter et stort spørsmålstegn ved at han ikke er i EM. Han er jo i verdensklasse, mente tidligere lagkamerat Magne Hoseth etter de fantastiske redningene.

Molde-trener Kjell Jonevret mente det var synd at Eddie ikke er i EM, både for keeperen selv, for Sverige og for Molde i dag..

Mens hovedpersonen selv ikke var særlig lysten på å snakke mer om EM-vrakingen.

- Jeg har lagt det bak meg nå. Men jeg er nok i min livs form, det flyter veldig bra om dagen, sa svensken til TV2 etter kampen.

Kun småpenger

Men Molde da. Hvordan skal laget begynne å vinne på hjemmebane?

- Det er tur vi vinner borte, men vi må nok snart vinne her også om vi skal være på trygg grunn, sa en besinnet Jonevret.

Men det er trolig ikke spillerkjøp som blir løsningen når overgangsvinduet snart åpner. For på spørsmål om han skal handle nye spillere stakk Kjell Jonevret hånda i lomma og fiska opp en håndfull mynter.

- Får man noe særlig for det her? Nei, tviler på at vi har råd til det i Molde, men vi skal nok få noen poeng uten nye spillere også, avsluttet treneren for laget som kun har vunnet to kamper i år.

Med seieren er Lyn nå oppe på fjerdeplass på tabellen.

Fotballnyheter