Guro har en bønn om hjelm

VALLHALL (NRK.no): Guro Pettersen vil se bra ut når hun spiller fotball. Derfor har hun en oppfordring til utstyrsgigantene.

Guro Pettersen

En smule selvironisk innrømmer Guro Pettersen at utseendet betyr mer enn sikkerhet når hun spiller fotball.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Jeg har spilt med hjelm før, men jeg synes det er så ufattelig dårlig utvalg. De hjelmene som finnes på markedet, synes jeg ikke er så veldig fine, sier Vålerenga-keeper Guro Pettersen (23).

Se videointervju med Pettersen nederst i saken!

SOCCER-EURO/ Goalkeeper Cech of the Czech Republic saves a shot during the Euro 2016 qualifying soccer match against the Netherlands in Prague

Chelsea-keeper Petr Cech spiller alltid med hjelm. Slik får du aldri se Guro Pettersen.

Foto: DAVID W CERNY / Reuters

Denne uka har NRK.no hatt fokus på hjernerystelser i fotball og ishockey.

Guro Pettersen har selv opplevd en rekke hjernerystelser – og legger ikke skjul på at hun er engstelig for å få en smell som ødelegger livskvaliteten i et lengre tidsrom.

– Dårlig utvalg

Derfor skulle hun gjerne ha spilt med hjelm. Samtidig innrømmer hun at hennes egen forfengelighet kommer i veien for fornuften.

– Det er ikke sånn at man trenger å være veldig fin når man spiller fotball. Men for meg er det litt viktig å se litt ordentlig ut, og det er det for veldig mange andre fotballspillere også, sier hun.

Nå har hun en utfordring til utstyrsleverandørene:

– Det er utrolig dårlig utvalg. Jeg skulle ønske at Nike, Adidas og de store utstyrsleverandørene hadde produsert flere hjelmer som ikke bare er svarte, sier Pettersen.

Aldri Cech-hjelm

Hun mener det bør være mulig å lage modeller som rett og slett er litt kulere.

Hvis jeg har svart hjelm på det blonde håret mitt, vises det utrolig godt.

Guro Pettersen, fotballkeeper

– Hvis jeg har svart hjelm på det blonde håret mitt, vises det utrolig godt. Det er ikke sånn at man trenger å vise til hele verden at man spiller med hjelm. Det kan bare være et pannebånd eller en halvhjelm. Jeg kommer aldri til å spille med en Petr Cech-hjelm, fastslår 23-åringen.

– Tror du flere hadde spilt med hjelm hvis det hadde vært litt kulere?

– Ja! Hvorfor skulle man ikke spille med hjelm da? Det er jo sjanse for å få hodeskader både som utespiller, keeper, dommer og hele pakka.

Strammer rundt hodet

Det er ikke bare av estetiske årsaker Pettersen etterlyser flere alternativer. Hun savner også valgmuligheter av praktiske årsaker.

– Jeg har opplevd at hjelmen strammer så mye rundt hodet at jeg får vondt i hodet av det. Og jeg tror kanskje at hodet mitt blir mer følsomt når jeg har hatt så mange hjernerystelser, påpeker hun.

Guro Pettersen har en utfordring til utstyrsgigantene.

VIDEO: Guro Pettersen forklarer hvorfor hun ikke vil spille med hjelm før utstyrsbransjen tar grep. FOTO: Tore Linnerud

Fotballnyheter