Solveig Gulbrandsen ikke fornøyd med VM-innsatsen

Tidligere var Norges kvinnelandslag i fotball blant verdens beste. Søndag ble laget rundspilt av Brasil. Tidligere landslagsprofil Solveig Gulbrandsen sier hun har fryktet utviklingen.

Solveig Gulbrandsen

Solveig Gulbrandsen er misfornøyd med Norges spill i VM.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / Scanpix

- Jeg har vært litt redd for det de siste årene i forhold til om vi skal klare å henge med internasjonalt, sier hun til NRK.

Solveig Gulbrandsen spilte over 150 kamper med flagget på brystet før hun la opp i 2010. Nå er hun ikke fornøyd med spillet til det norske fotballandslaget i VM.

Norge kjempet seg så vidt til 1-0 over Ekvatorial-Guinea i åpningskampen , men ble senere ydmyket i tremålstapet mot Brasil.

Må styrke klubbene

Den tidligere landslagsprofilen mener Norge har havnet langt bak de beste og at løsningen ligger hos klubbene her hjemme.

Hun mener det er i den norske serien jobben må gjøres om Norge skal tilbake i verdenstoppen.

- Bedre kvalitet i klubb, større konkurranse og flere gode jenter på hvert lag i Toppserien. Vi må ta noen grep for å henge med, rett og slett, sier hun.

Les også: Tårer og uenighet i Sveriges VM-tropp

Gått gradvis nedover

Det er 11 år siden sist fotballandslaget klarte å gå helt til topps i et internasjonalt mesterskap. Det skjedde da laget ble OL-mestere under OL i Sydney i 2000.

I 1995 tok laget sin første og hittil eneste VM-tittel. Norge ble også europamester i 1987 og 1993.

Etter OL i Sydney har det imidlertid gått gradvis nedover med Norge, som nå må vinne siste kamp i gruppespillet mot Australia for å gå videre i årets VM.

Les også: Tidenes klareste straffe?

Er blitt innhentet

Og landslagssjef Eli Landsem er enig med Gulbrandsen i at Norge er blitt dårligere. Hun innser at Norge har blitt forbigått av de andre nasjonene.

- Først var vi bedre trent enn de andre. Nå trener alle veldig mye hvis man er på dette nivået, sier hun.

- Vi var kanskje også før de andre når det gjaldt organisering, men det gjør også alle de andre nå. Så de tingene vi var først med, har vi blitt tatt igjen på. Dermed må vi finne nye ting som vi kan bli ledende på, sier Landsem.

Norge møter Australia 6. juli kl 18 og kampen kan du se direkte på NRK.no og NRK1.

Les også: NRK.no sender alt fra fotball-VM

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp