Grønne Vålerenga rullet over AaFK

Vålerenga-spillerne kan gå i 17.mai-tog med god samvittighet etter en overbevisende seier mot Aalesund.

Morten Berre scorer mot AaFK

Morten Berre har akkurat sendt VIF i ledelsen med en velplassert stuss i lengste hjørne.

Vålerenga - Aalesund 3-0

"Martin Andresen! Martin Andresen!" - runget det over Ullevaal Stadion da klokken bikket 90 minutter og Vålerenga hadde sikret seg nok en solid hjemmeseier.

– Vi fikk satt spillet vårt høyt på Aalesunds banehalvdel. De hang lenge med, men etter hvert klarte de ikke å flytte beina raskt nok, og vi kom til flere sjanser. Da blir det gjerne også mål, sa Andresen til NRK etter kampen.

Kampfakta: Vålerenga - Aalesund spark for spark

Vålerenga og Aalesund tjuvstartet 16.mai-festen på Ullevaal Stadion søndag ettermiddag. Men selv om nasjonalarenaen var pyntet til fest med over 18 000 tilskuere på tribunen, lot finspillet vente på seg.

Grønne Vålerenga viste klasse

Tor Hogne Aarøy

Tor Hogne Aarøy fikk det tøft mot André Muri og resten av VIF-forsvaret.

Første omgang vitnet lite om festfotball. Vålerenga, i grønne drakter for anledningen, dominerte banespillet, men stanget mot et godt kommuniserende AaFK-forsvar.

Nærmest var Mohammed Abdellaoue etter 26 minutter, men etter å ha driblet seg fri innenfor Aalesunds sekstenmeter, ble det lave innlegget blokkert av en motspiller. «Moa» skulle muligens skutt selv i den situasjonen.

Aalesund ble løpende imellom

Men i andre omgang fikk Vålerenga-spillerne virkelig på seg partyhattene. Andresens menn fortsatte å dominere kampen etter sidebyttet, og fikk uttelling på dødball etter 67 minutter.

Et frispark ble slått hardt og godt inn i boksen, der en umarkert Morten Berre fikk æren av å stusse ballen i lengste hjørne. Berres andre mål denne sesongen.

– En veldig fortjent seier. Vålerenga var gode i alle deler av spillet, og fremstår som en klar medaljekandidat med det spillet de viser i dag, sa NRKS fotballekspert Vidar Davidsen etter kampen.

Sterkt av Abdellaoue

Aalesund sleit med å henge på det raske pasningsspillet til Vålerenga kampen igjennom, men var nære på å å ta ledelsen like før VIFs ledermål. Johan Arneng smalt ballen i tverrliggeren fra 19 meters hold etter 64 minutter.

I stedet doblet Vålerenga ledelsen. Etter 75 minutters spill lå ballen i nettet nok en gang. Denne gang ved toppscorer Moa.

Bengt Sæternes flikket ballen nydelig gjennom til Abdellaoue, som med to AaFK-spillere på seg fikk kranglet ballen i scoringsposisjon, og bredsidet ballen til side for keeper Lindegaard fra 6-7 meters hold. Sterkt gjort av Moa, som nå er oppe i 6 eliteseriemål denne sesongen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Helsvart dag for Rekdals menn

Like før slutt ble Aalesund-trener Kjetil Rekdal ble trykt enda lenger ned i stolen, da Freddy dos Santos fastsatte sluttresultatet til 3-0. Veteranen fikk ballen i beina få meter fra streken etter mye klabb-og-babb i AaFK-feltet, og måkte ballen i mål.

En solid kamp av Vålerenga, som nå er helt oppe på 2. plass på tabellen. Aalesund har falt raskt på tabellen, og befinner seg på 5. plass.