NRK Meny
Normal

Gråt etter semifinaletap

Mange av jentene er helt knust, sier J19-trener Jarl Torske.

U-19

Norge er ute av J19-EM etter tapet mot Spania. Camilla Ose og Synne Jensen depper etter kampen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– I dag ble det en tung dag. Mange av jentene er helt knust, de er ekstremt skuffet, la seg rett ned på banen og gråt sine modige tårer, sier lagets trener, Jarl Torske, til NRK etter at Norge røk ut av J19-EM etter å ha tapt 0-2 mot Spania.

Laget hadde drømt om å spille finale på Ullevaal stadion på søndag, og derfor var det mange som var svært lei seg over å ha gått glipp av den muligheten.

Trener Torske mente det meste gikk galt i torsdagens kamp.

– Det var en prestasjon langt under pari for hele laget. Vi kommer ikke opp i duellspillet og vi blir for statiske. Dermed klarer vi ikke skape noenting, og det er nok den aller største skuffelsen, sa han etter kampen. Torske mente Spania vant fortjent.

Slik gikk kampen

Oppgjøret mellom Norge og Spania startet trått. Ingen av lagene klarte å skape det helt store på de første 45 minuttene. Nærmest var spanjolenes superspiss, Nahikari Garcia, etter en skarp pasning fra dødlinjen da halvtimen ble rundet på uret.

Et godt norsk forsvar, i godt samspill med keeper Fiskerstrand, avverget imidlertid den muligheten.

Samme kvinne skapte også trøbbel for Norge tidlig i annen omgang. Etter gode åpningsminutter fra Norge, tok Spania over og skapte flere gode muligheter. Garcia skapte den desidert største, da hun etter et godt gjennomspill var alene med Fiskerstrand. Fortuna-keeperen kom seirende ut av den duellen også.

Flere spanjoler benyttet sløvt press fra norske forsvarsspillere i den samme perioden, men en god sisteskanse sørget for at Norge holdt nullen helt til Caldentey scoret det første for Spania.

Torske og Hallen trøstet jentene

Trener Jarl Torske og fotballpresident Yngve Hallen trøstet jentene etter kampen.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Sløvt press

Den spanske indreløperen Caldentey plukket opp en løs ball i det norske feltet med i underkant av 20 minutter igjen å spille på et søkkvått kunstgress i Jessheim.

Avslutningen på volley fra omtrent ti meters hold stusset i bakken, før den gled inn i nettet bak Cecilie Fiskerstrand i Norge-buret.

På overtid ble kampen fullendt for spanjolenes del. Dagens kaptein, Turmo, fikk gå umarkert opp i feltet og heade ballen i krysset.

Da endte også Norges drøm om en plass i søndagens finale på Ullevaal. For til tross for en solid sluttspurt, ville det seg ikke helt for de norske angrepsspillerne.
Norge hadde en alle tiders muligheten til å komme til sin femte finale i J19-EM.

Håpet og troen var på et høyt nivå etter at laget vant sin innledende gruppe, avsluttet av solide 5-0 over Skottland. Aldri har et norsk lag vunnet turneringen, som har pågått årlig siden tidlig på 2000-tallet.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.