Graham Hansen bryter med storklubb - skal trene med Stabæk-herrene

Caroline Graham Hansen reiser tilbake til Norge etter fire måneder i Tyresö. Hun vender tilbake til Stabæk, som gir henne spesialtilbud om å trene med herrelaget.

g

18 år gamle Caroline Graham Hansen var sentral da Norge tok EM-sølv i Sverige i sommer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Hovedgrunnen til at jeg reiser hjem er for å gjøre ferdig videregående på Norges Toppidrettsgymnas i Norge. Deretter er planen å reise ut igjen, sier Caroline Graham Hansen til NRK.no.

18-åringen regnes som et av verdens største talenter på kvinnesiden, og ble spådd en lysende karriere i den svenske toppklubben Tyresö da hun meldte overgang i august.

Kan ikke leve av fotballen

I Tyresö har Graham Hansen vært lagvenninne med blant andre den brasilianske verdensstjernen Marta.

Graham Hansen har vært med på å føre laget til kvartfinalen i mesterligaen, men nå er tiden i Sverige over.

graham

Graham Hansen ble kåret til årets spiller i Toppserien i 2013.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg har hatt et veldig fint opphold, men jeg ønsker å gjøre det best mulig i mitt siste år på videregående for å ha noe mer å falle tilbake på etter fotballkarrieren, sier Graham Hansen, og utdyper:

– Som kvinnelig landslagsspiller kan jeg aldri regne med å leve av å spille fotball. Derfor er utdanning viktig for meg.

NRK vet at flere europeiske klubber er ute etter det norske stortalentet og vil stå klare når hun avslutter skolen i juni.

– Jeg kunne spilt videre i Sverige og fullført skolen der, men hadde ikke klart å få de karakterene jeg trenger for å komme inn på de videre studiene jeg vil. Derfor har jeg bestemt meg for å dra hjem igjen, sier Graham Hansen.

Skal trene med gutta

Hun vender derfor tilbake til gamleklubben Stabæk, hvor hun får et litt spesielt opplegg.

Graham Hansen skal nemlig spille kamper for kvinnelaget i Toppserien, men stort sett trene med herre/juniorlaget. Stabæks herrelag rykket opp i eliteserien etter forrige sesong.

Hun skal samtidig fortsette utdannelsen sin ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum.

Avtalen med Stabæk strekker seg ut vårsesongen - altså ut skoleåret.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden i Tyresö og alt klubben og spillerne har gjort for meg. Jeg ble tatt veldig godt imot og har utviklet meg som spiller. Nå tror og håper jeg de vinner hele mesterligaen, sier Graham Hansen.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB
 • England straffes for bråket i EM

  Englands fotballforbund (FA) får en reprimande for kaoset på Wembley i sommerens EM-finale. Herrelandslaget må spille minst én hjemmekamp bak lukkede dører.

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har i tillegg ilagt FA en bot på 100.000 euro. Det tilsvarer 977.000 kroner.

  Det var mye bråk og til dels stygge scener både på utsiden og innsiden av Englands nasjonalarena før og under EM-finalen 11. juli. Italia slo England etter straffesparkkonkurranse.

  Tilskuernekten slår inn i Englands neste hjemmekamp som spilles i Uefa-regi. Det vil si at den ikke gjelder den pågående VM-kvalifiseringen, som er underlagt Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Blir det nye scener med uro på Wembley i løpet av de to neste årene, vil FA automatisk bli straffet med en kamp til uten publikum.

  Euro 2020 - Final - Fans gather for Italy v England
  Foto: Lee Smith / Reuters

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England