Graham Hansen bryter med storklubb - skal trene med Stabæk-herrene

Caroline Graham Hansen reiser tilbake til Norge etter fire måneder i Tyresö. Hun vender tilbake til Stabæk, som gir henne spesialtilbud om å trene med herrelaget.

g

18 år gamle Caroline Graham Hansen var sentral da Norge tok EM-sølv i Sverige i sommer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

– Hovedgrunnen til at jeg reiser hjem er for å gjøre ferdig videregående på Norges Toppidrettsgymnas i Norge. Deretter er planen å reise ut igjen, sier Caroline Graham Hansen til NRK.no.

18-åringen regnes som et av verdens største talenter på kvinnesiden, og ble spådd en lysende karriere i den svenske toppklubben Tyresö da hun meldte overgang i august.

Kan ikke leve av fotballen

I Tyresö har Graham Hansen vært lagvenninne med blant andre den brasilianske verdensstjernen Marta.

Graham Hansen har vært med på å føre laget til kvartfinalen i mesterligaen, men nå er tiden i Sverige over.

graham

Graham Hansen ble kåret til årets spiller i Toppserien i 2013.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

– Jeg har hatt et veldig fint opphold, men jeg ønsker å gjøre det best mulig i mitt siste år på videregående for å ha noe mer å falle tilbake på etter fotballkarrieren, sier Graham Hansen, og utdyper:

– Som kvinnelig landslagsspiller kan jeg aldri regne med å leve av å spille fotball. Derfor er utdanning viktig for meg.

NRK vet at flere europeiske klubber er ute etter det norske stortalentet og vil stå klare når hun avslutter skolen i juni.

– Jeg kunne spilt videre i Sverige og fullført skolen der, men hadde ikke klart å få de karakterene jeg trenger for å komme inn på de videre studiene jeg vil. Derfor har jeg bestemt meg for å dra hjem igjen, sier Graham Hansen.

Skal trene med gutta

Hun vender derfor tilbake til gamleklubben Stabæk, hvor hun får et litt spesielt opplegg.

Graham Hansen skal nemlig spille kamper for kvinnelaget i Toppserien, men stort sett trene med herre/juniorlaget. Stabæks herrelag rykket opp i eliteserien etter forrige sesong.

Hun skal samtidig fortsette utdannelsen sin ved Norges Toppidrettsgymnas i Bærum.

Avtalen med Stabæk strekker seg ut vårsesongen - altså ut skoleåret.

– Jeg er veldig takknemlig for tiden i Tyresö og alt klubben og spillerne har gjort for meg. Jeg ble tatt veldig godt imot og har utviklet meg som spiller. Nå tror og håper jeg de vinner hele mesterligaen, sier Graham Hansen.

Fotballnyheter