Cruiset til seier etter klønete Kovacs-felling

Brann klarte aldri å komme tilbake etter at Birkir Sævarsson forærte Strømsgodset straffespark.

Kovacs

Peter Kovacs spilte en meget god kamp på Marienlyst.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kondradsen

Her duellerer ungguttene Anders Ågnes Konradsen (22)(t.h) og Fredrik Haugen (20).

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Bergenserne hang bra med i Drammen helt til Birkir Sævarsson på klønete vis rev ned Peter Kovacs i feltet. Kovacs var på vei bort fra mål og ville neppe kommet til en avslutning.

Isteden fikk Lars Christopher Vilsvik banke inn ledermålet fra 11-meteren.

– Det var en helt unødvendig felling. Kovacs løper jo vekk fra mål! kommenterte TV 2s Tor-Ole Skullerud.

Fungerende Brann-trener Kenneth Mikkelsen mente imidlertid at ungareren overspilte.

– Det var et fryktelig enkelt straffespark. Det var kontakt mellom spillerne, men Kovacs overspilte, sa Kenneth Mikkelsen, som erstattet en syk Rune Skarsfjord.

– Sævarsson var over hele meg, og det var en klar straffe, kontret Kovacs.

Etter ledelsen handlet alt uansett om Strømsgodset: Bare minutter senere burde Peter Kovacs ha doblet ledelsen da han bommet med en heading helt umarkert innenfor 5-meteren.

Drammenserne spilte seg til en rekke gode muligheter utover i andre omgang, og et kvarter før slutt drepte Ola Kamara spenningen da han styrte inn et innlegg fra målscorer Villsvik.

– Det er alltid deilig å vinne. Jeg synes vi kunne ha scoret noen til, men keeperen deres var god i dag, sa Adam Larsen Kwarasey til TV 2 etter kampen, og viste til kollega Piotr Leciejewski.

Sjanserik førsteomgang

Brann dro til Drammen for å revansjere den svake forestillingen mot Hødd i cupen, mens Strømsgodset måtte vinne for å holde tritt med Molde og Rosenborg som begge tok tre poeng.

Kamara

Ola Kamara satte inn 2-0 og sikret tre viktige poeng for Strømsgodset.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Og det var et offensivt Strømsgodset som åpnet best. Etter kun seks minutter kunne Abdisalam Ibrahim sendt drammenserne i ledelsen, men 21-åringen hadde akkurat for mye kraft i stussen som strøk stolpen bak Leciejewski.

Noen minutter senere kom Peter Kovacs enda nærmere, men ungareren måtte se at headingen traff stolpen.

Forbi Rosenborg

Det kunne se ut som Brann trengte litt tid for å bli varm i regnværet på Marienlyst. Men da knappe halvtimen var spilt, kom bergenserne seg til omgangens største mulighet: Kristoffer Larsen skjøt knallhardt fra utkanten 16-meteren, men ballen smelte kontant i tverrliggeren.

Like etterpå vartet Brann opp med kampens beste kontring. Birkir Sævarsson fikk til slutt ballen på høyresiden og spaserte helt alene mot mål, men backen la litt for mye kraft bak skuddet som suste over tverrliggeren.

Etter pause yppet Brann seg ved et par anledninger, men dessverre for bortefansen endte det uten scoring.

Dermed krøp Strømsgodset forbi Rosenborg på tabellen, og ligger nå ett poeng bak serieleder Molde.

– Vi er med i gullkampen, og det kommer til å bli et rotterace. Det vil være et gigasteg mot gull om vi tar Vålerenga i neste kamp, men vi har fortsatt 20 prosent mer å gå på, sa Strømsgodset-trener Deila til TV 2 etter kampen.

Fotballnyheter