NRK Meny
Normal

Spilte mot Godset, mister mesterligaen

Inters nyinnkjøpte stjernespiss Diego Forlan får ikke spille gruppekampene i mesterligaen. Det er fordi han spilte for Atletico Madrid mot Strømsgidset i europaliga-kvaliken i forrige måned.

Diego Forlan

Diego Forlan spilte mot Strømsgodset i europaliga-kvaliken. Det koster ham hele mesterliga-høsten

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Forlan gikk fra Atletico Madrid til Inter for 5 millioner euro (snaue 40 millioner kroner) like før overgangsvinduet stengte. Men da hadde han allerede rukket å spille europaliga-kvalifisering for sin gamle klubb mot Strømsgodset .

Ifølge reglene kan han da ikke spille for en annen klubb i de europeiske turneringene før etter nyttår.

Ronny Deila og Diego Forlan

Her gratulerer Strømsgodsets trener Ronny Deila Diego Forlan med seieren i 3. kvalik-runde i europaligaen i august.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Ifølge nettstedet football-italia.net er Inters president Massimo Morati rasende etter at klubben lørdag ble kjent med forholdet. Forlans agent sier at han ikke visste at Forlan var "cup-tied".

Han spilte ikke da Atletico møtte Vitoria Guimaraes i runden etter. Da var klubbene begynt på forhandlingene om den uruguyanske spissen. Men da var det allerede for sent.

Enda verre er det for Inter at lista som klubben har levert inn til UEFA ikke kan endres. Det betyr at Forlan heller ikke kan erstattes av noen andre. Forlan får ikke spille i mesterligaen før cupspillet begynner i februar - hvis Inter kommer dit.

- Diego var sint, fordi han skiftet klubb for å få lov å spille i mesterligaen, sier agenten hans. - Vi får håpe han tar det ut som ekstra energi i seriekampene, legger han til.

Diego Forlan er Uruguays største fotballstjerne og ble handlet inn til Inter for å erstatte Samuel Eto'o. I VM i fjor ble han kåret til beste spiller, og han var med på å vinne europaligaen for Atletico Madrid våren 2010.

Inter skal møte CSKA Moskva, Lille og Trabzonspor i gruppe B i mesterligaen i høst.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.